EERSTE PLUG-INHYBRIDE VAN MERCEDES-BENZ NU TE KOOP


Mercedes-Benz heeft de orderboeken van de nieuwe S 500 Plug-in Hybrid geopend. De eerste stekkerhybride van het Duitse merk kost 114.900 euro. Wie nu bestelt, kan in oktober rijden. EERSTE PLUG-INHYBRIDE VAN MERCEDES-BENZ NU TE KOOP.

De Mercedes-Benz S 500 Plug-in Hybrid is een buitengewoon luxe en comfortabele limousine waarin een drieliter V6-turbobenzinemotor optimaal samenwerkt met een elektromotor. De stroom voor de elektromotor wordt geleverd door een nieuw ontwikkelde lithium-ion hoogspanningsbatterij, die via de stekker kan worden opgeladen.

De samenwerking tussen de benzine- en de elektromotor wordt bepaald op basis van vier hybridestanden en drie transmissiestanden. In de gunstigste omstandigheden kan de Plug-in Hybrid 33 kilometer volledig elektrisch rijden. De topsnelheid is dan begrensd op 140 km/u.

Het theoretische brandstofverbruik is vastgesteld op 2,8 l/100 km (NEDC). De CO2-uitstoot bedraagt slechts 65 g/km. Dat betekent dat de S 500 Plug-in Hybrid, jawel, in aanmerking komt voor 14 procent bijtelling bij zakelijk gebruik.

Ondanks het gunstige verbruik is deze S-Klasse alles behalve traag. De aandrijfunit levert 325 kW (442 pk) vermogen en 650 Nm koppel, waarmee de kolossale zakensedan in vijf tellen van 0 naar 100 km/u schiet.

Bij Mercedes-Benz staat kwaliteit hoog in het vaandel. Om dat te benadrukken, geeft merk de verzekering af dat iedere technische onvolkomenheid binnen een periode van zes jaar na aflevering of registratie, of tot maximaal 100.000 kilometer, door Mercedes-Benz wordt verholpen.

 

EERSTE PLUG-INHYBRIDE VAN MERCEDES-BENZ NU TE KOOP.

Recent Content