EERSTE GEELY VOOR INTERNATIONALE VERKOOP ONTHULD


Geely heeft de eerste elektrische auto die internationaal verkocht moet worden gepresenteerd. De auto zal op de autobeurs van Detroit voor het eerst echt te zien zijn. De GE11 zal wereldwijd verkocht gaan worden. Daarmee wordt een doel van de fabrikant nu definitief bereikt. Al is er nog wel veel onduidelijk. EERSTE GEELY VOOR INTERNATIONALE VERKOOP ONTHULD.

SCHIMMIG

De GE11 is helemaal gereed, maar over de daadwerkelijke specificaties is niets bekendgemaakt door Geely. Zo is bijvoorbeeld de omvang van de batterij nog altijd een geheim. Om die reden is er dus ook nog weinig te zeggen over de mogelijkheden van de auto. Daarvoor zal tot de definitieve presentatie in Detroit gewacht moeten worden. Dan zal snel duidelijk zijn in welke categorie de auto in te delen valt.

VORMEN

Wel is al veel bekend over het design van de GE11. De auto is vooral ontworpen met aerodynamica in het hoofd. Het eerste internationale model van Geely scoort dan ook goed op dit vlak volgens berekeningen. Dat komt onder andere door de vorm, maar ook door de verborgen handgrepen aan de deuren. Alle bekende toepassingen die van verschillende andere fabrikanten bekend zijn, lijken in deze auto toegepast. Op die manier is dan ook gezorgd voor de goede score bij de tests. Verder is de vorm van de koplampen opvallend te noemen, die vormen mee met de voorzijde van de auto.

NIET HELEMAAL NIEUW

Hoewel dit het eerste model van Geely is dat internationaal verkocht gaat worden, is de verkoop van elektrische auto’s buiten het thuisland China niet helemaal nieuw voor de fabrikant. Het is bijvoorbeeld ook eigenaar van Volvo. Daarmee is al enige tijd gewerkt met EV’s en hybride auto’s. Ook is de voormalige tuningtak, Polestar, in de tussentijd omgevormd tot een op zich staand EV-merk. Deze ervaringen neemt de Chinese fabrikant nu mee bij de verkoop van de eerste auto onder eigen naam.

Bron: elektrischeauto.nl

EERSTE GEELY VOOR INTERNATIONALE VERKOOP ONTHULD.

 

Recent Content