EERSTE BEELDEN NIEUWE GENERATIE DAIHATSU COPEN GELEKT


In November 2013 liet Daihatsu officieel weten een nieuwe generatie Copen te zullen lanceren, het stelde toen een eerste concept voor. Daihatsu heeft het plan de nieuwe Copen in 2015 te lanceren, maar vandaag lekten al de eerste brochurefoto’s. EERSTE BEELDEN NIEUWE GENERATIE DAIHATSU COPEN GELEKT.

Op basis van die foto’s is duidelijk dat Daihatsu trouw bleef aan het concept dat het vorig jaar in Tokyo voorstelde. Deze generatie Copen zal zich niet alleen visueel maar ook technisch onderscheiden. Zo bestaat de body uit dertien verwisselbare componenten waardoor elke eigenaar, door te spelen met die componenten, zijn unieke body kan samenstellen.

Technisch zou er een chassis gebruikt worden dat drie keer stijver is dan dat van het originele model. Het dak, dat elektrisch bediend kan worden, doet er 20 seconden over om volledig open of dicht te gaan.

Onder de kap zal een driecilinder schuilen met twaalf kleppen, 64 pk op 6.400 rpm en 92 Nm op 3.200 rpm. Schakelen doe je met een manuele handbak of optionele zeventraps CVT-bak.

De officiële voorstelling van de nieuwe generatie Daihatsu Copen gebeurt volgende maand.

EERSTE BEELDEN NIEUWE GENERATIE DAIHATSU COPEN GELEKT.

Recent Content