E-RALLY 2014 IS DE GROENSTE RALLY OOIT


Deze zaterdag vindt in Nederland de E-Rally plaats. De eerste rally op de weg voor Belgen en Nederlanders met een elektrische wagen en meteen ook de stilste rally ooit. E-RALLY 2014 IS DE GROENSTE RALLY OOIT.

Binnen enkele maanden trekt de Gumball 3000 weer van leer over heel de wereld. Deze zaterdag (17 mei) zal het er iets stiller aan toe gaan. De E-Rally 2014 is een initiatief van de stichting E-rally om aan te tonen dat elektrische auto’s praktisch en mooi zijn, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de range. Door de afstand van zo’n 200 kilometer zullen het vooral Tesla’s Model S zijn die deelnemen (gewoonweg omdat er weinig andere elektrische wagens zijn die een range hebben boven de 200 km).

GROENE GUMBALL

Verwacht wordt dat een honderdtal teams zullen deelnemen. In tegenstelling tot de Gumball ben je geen fortuin kwijt. Een inschrijving kost 200 euro waarbij je een passagier mag meenemen (per extra passagier betaal je nog eens 50 euro). In ruil krijg je – buiten de deelname aan de rally – de nodige hapjes en drankjes gedurende de dag.

De opbrengst van de rally gaat trouwens naar JustDiggIt. Een stichting die zich inzet tegen de klimaatverandering. Zaterdag kan alleszins niet groener worden dan 100 Tesla’s die geruisloos voorbijrijden. Meer info vind je op de website van E-Rally.

 

E-RALLY 2014 IS DE GROENSTE RALLY OOIT.

Recent Content