E.GO MOBILE GAAT MEB-PLATFORM VAN VOLKSWAGEN GEBRUIKEN


e.Go Mobile is de eerste autofabrikant die gebruik gaat maken van het MEB-platform van Volkswagen. De Duitse fabrikant liet recentelijk weten het platform met andere fabrikanten te willen delen. De startup is de eerste die hier op in gaat. Het gaat het voor een specifiek model gebruiken, gericht op stadsverkeer. E.GO MOBILE GAAT MEB-PLATFORM VAN VOLKSWAGEN GEBRUIKEN.

PRODUCTIE

e.Go Mobile gaat direct tot actie over. De auto die op het MEB-platform gebaseerd wordt is al uitgewerkt. Met het de daadwerkelijke productie wordt dan ook zo snel als mogelijk begonnen. Volgens de CEO van de Duitse startup zal de auto binnen 18 maanden tot 2 jaar op de weg verschijnen. Er zullen er in eerste instantie 3.000 van worden gemaakt die over heel Europa zullen worden gedistribueerd. Deze reeks heeft een ander platform

SAMENWERKING

Bij de presentatie van de plannen van e.Go Mobile waren ook afgevaardigden van Volkswagen aanwezig. Er werd dan ook direct gespeculeerd dat het delen van het platform pas het begin van de samenwerking is. Sommigen denken zelfs dat de startup ook voor de grote fabrikant aan de slag gaat waar het gaat om het ontwikkelen van auto’s. De kleine nieuwkomer richt zich vooral op kleine stadsauto’s. Dit is een markt waar veel in gebeurt momenteel. Het is goed mogelijk dat stadsmodellen van Volkswagen straks in de fabriek van e.Go in Aken gebouwd gaan worden als dit nodig is.

LANGE AANLOOP

Hoewel Volkswagen pas recentelijk openlijk aangaf dat het MEB-platform door andere fabrikanten te gebruiken is, zaten deze plannen al lang in de pen. Bij de presentatie werd gesteld dat het eerste contact hierover al uit 2017 dateerde. Toen had e.Go Mobile al het plan om een grotere variant van de huidige stadsauto te maken. Het platform zou hier zeer geschikt voor zijn. In de nabije toekomst gaat Volkswagen zelf het platform op tientallen auto’s verdeeld over de verschillende merken toepassen. Onder andere gaat het om Audi, Skoda en Seat.

Bron: elektrischeauto.nl

 

E.GO MOBILE GAAT MEB-PLATFORM VAN VOLKSWAGEN GEBRUIKEN.

Recent Content