E.GO LIFE KOMT NAAR NEDERLAND


Het autobedrijf “Auto Haarhuis” is officieel aangesteld als Nederlandse dealer van het nieuwe merk e.GO. Komende vrijdag en zaterdag staat er al een exemplaar van de e.GO life in de showroom in Geesteren.

E.GO LIFE GOEDKOOPSTE ELEKTRISCHE AUTO IN NEDERLAND

E.GO is een van de velen start-ups in elektrische auto’s die een tijd geleden een compacte stadsauto aankondigde. De e.GO life is al meer dan 3000 keer gereserveerd. Het is nu zeker dat de auto naar Nederland komt en de prijzen zijn ook bekend gemaakt. In Nederland zal de e.GO life leverbaar zijn vanaf € 16.150. Dit is 250 euro duurder dan in Duitsland. Voor dit geld krijg je de Life 20. Deze is voorzien van een 20 kW elektromotor en een 14,5 kWh lithium-ion batterij. Dit moet goed zijn voor een elektrische range van 100 kilometer. De range lijkt dus niet heel groot, maar de auto is ontworpen voor gebruik in de stad. 100 kilometer range is prima voor gebruik in enkel de stad. De e.GO is zeer compact maar kan wel plaats bieden aan 4 personen. De achterbank kan worden neergeklapt om de kofferruimte te vergroten van 140 liter naar 640 liter. E.GO LIFE KOMT NAAR NEDERLAND.

LIFE VARIANTEN

De Life zal ook beschikbaar zijn met een 23,5 kWh accu en een 60 kW elektromotor. De range is dan 145 kilometer. Er is ook nog een tussenmodel, de 40 kW versie met 17,5 kWh. Het elektrische bereik voor dit model is 113 kilometer. Dit verschil is nihil met de Life 20, het zal dan met name om het extra vermogen gaan.  De Nederlandse prijzen van deze uitvoeringen zijn nog niet bekend. Via een normaal stopcontact kan de auto opgeladen worden in iets meer dan 5 uur. E.GO biedt ook een wallbox aan voor 549 euro die de accu met 3,7 kW kan laden. Dat maakt de laadtijd iets minder dan 4 uur.

Door de zeer gunstige prijs kan de e.GO Life maar zo een groot succes worden in Nederland. De auto is momenteel de goedkoopste elektrische auto die verkrijgbaar is. Dit zorgt ervoor dat het publiek heel groot is, een elektrische auto wordt veel beter bereikbaar voor velen. Vanaf komend weekend is de auto al te bekijken in de showroom bij Auto Haarhuis. Vanaf de zomer zal de Nederlandse website van e.GO online staan waar je de auto kan samenstellen, reserveren en bestellen. Met ingang van 2020 zal de Life geleverd worden.

Met de e.GO Life laat het bedrijf zien dat het mogelijk is elektrisch rijden bereikbaar te maken voor een groot publiek. Kan je nou echt niet meer wachten en wil je meer weten over de Life of andere e.GO modellen? Op de Duitse website staan al meer details en is de configurator al beschikbaar.

Bron: elektrischeauto.nl

 

E.GO LIFE KOMT NAAR NEDERLAND.

Recent Content