DYSON’S EERSTE PATENT VOOR EEN ELEKTRISCHE AUTO


Dyson, het bedrijf bekend van de stofzuigers zonder stofzuigerzakken en de luchtreinigers, heeft zijn eerste patenten voor een elektrische auto publiekelijk bekend gemaakt. De patenten zijn zo’n 18 maanden geleden aangevraagd en onthullen voor het eerst een tipje van de sluier van de plannen die het Engelse bedrijf in petto heeft. DYSON’S EERSTE PATENT VOOR EEN ELEKTRISCHE AUTO.

DE PATENTEN

Het ziet ernaar uit dat de elektrische auto een lange wielbasis zal hebben. Op basis van het patent kan ook gesteld worden dat het interieur zal beschikken over stoelen die grotendeels naar achteren kunnen leunen. Verder lijkt het ontwerp een sterke focus op aerodynamica te hebben.

In een e-mail naar medewerkers van het bedrijf liet James Dyson weten dat “de patenten niet onthullen hoe de auto eruit zal komen te zien. Ook andere specificaties zullen niet onthuld worden”. Wel zei hij dat de patenten “een klein inkijkje zullen geven in sommige innovatieve ontwikkelingen die het bedrijf heeft klaarstaan”.

Dyson Patent Elektrische Auto 2

De patenten lijken ook te onthullen dat Dyson een auto bouwt met grotere wielen. Dit zou de efficiëntie van de auto moeten verbeteren. Dyson’s e-mail leek ook prijs te geven dat de auto een laag zwaartepunt zal hebben voor een verbeterd rijgedrag. Verder heeft het bedrijf een nieuwe auto pagina aan zijn website toegevoegd waarin het zijn historie beschrijft in de auto-industrie. Dyson lijkt vooral duidelijk te willen maken dat hun ruime ervaring met het bouwen van elektrische motoren zullen bijdragen aan deze eerste EV.

TECHNOLOGIEBEDRIJVEN

Met zijn stap richting elektrische auto’s lijkt Dyson dus officieel het besluit te hebben genomen andere technologiebedrijven te volgen. Tesla is natuurlijk het bedrijf wat pionier is geweest op dit gebied. Echter is de Waymo-afdeling van Alphabet een leider op het gebied van zelfrijdende technologie. Apple lijkt sinds 2016 ook bezig te zijn met het ontwikkelen van een eigen elektrische auto.

Dyson’s plannen kwamen voor het eerst naar buiten in 2017. Het bedrijf liet toen weten 2 miljard pond te investeren in de auto en de bijbehorende batterijen. Vorig jaar maakte het bedrijf bekend dat er faciliteiten gebouwd zouden worden in Singapore om de auto te bouwen die hopelijk in 2021 geïntroduceerd kan worden.

In zijn e-mail naar de 500 medewerkers liet Dyson weten dat er aankomende maand meer testen zullen plaatsvinden met de nieuwe auto.

Bron: elektrischeauto.nl

 

DYSON’S EERSTE PATENT VOOR EEN ELEKTRISCHE AUTO.

Recent Content