DUITSE FABRIKANTEN MIKKEN OP 3 MINUTEN LAADTIJD


Een groep van Duitse fabrikanten, waaronder BMW, Porsche en Siemens, denkt dat het mogelijk is om op korte termijn naar 3 minuten laadtijd te gaan. De technieken zullen die van de Level 3 chargers ruimt voorbij gaan steken binnen afzienbare tijd. Momenteel is het al mogelijk om ongeveer 100 kilometer aan range binnen deze tijd te laden. DUITSE FABRIKANTEN MIKKEN OP 3 MINUTEN LAADTIJD.

KORTER

De angst om geen laadpunten te vinden slaat langzaam maar zeker om in de angst voor lange wachttijden bij het laden. Dit is dan ook de belangrijkste motivatie om te blijven werken aan het verkorten van de laadtijd. Drie minuten is vergelijkbaar met de tijd die nodig is om een auto op brandstof vol te tanken. Dit is dan ook het richtpunt van de groep fabrikanten.

SAMENWERKING

Een test met het nieuwe systeem wordt momenteel in de deelstaat Beieren uitgevoerd. Daarbij moet wel aangetekend worden dat er een aangepaste Porsche en een aangepaste BMW bij gebruikt worden. Dit zijn geen modellen zoals die op dit moment door consumenten te verkrijgen zijn. Dit is vooral te wijten aan het feit dat het om nieuwe techniek gaat en dat de huidige mogelijkheden in productieauto’s niet toereikend zijn. Wel worden de gebruikelijke CCS-connectors gebruikt bij de tests. De samenwerking tussen partijen in alle stappen van het laadproces is nodig om het te optimaliseren. Desondanks is 15 minuten laadtijd nodig voor 80 procent met dit systeem.

RICHTLIJN

De fabrikanten willen geen richtdatum plakken op het moment waarop zijn in staat zijn om de laadtijd terug te brengen tot 3 minuten. Dit kan nog wel enige tijd in beslag gaan nemen. Dat neemt niet weg dat alle partners wel veel tijd en geld in het project willen stoppen om de concurrentie voor te blijven. Ook andere partijen zijn hard op weg om de tijd van het opladen flink terug te brengen. Dit kan daarom een belangrijke strijd gaan worden.

Bron: elektrischeauto.nl

 

DUITSE FABRIKANTEN MIKKEN OP 3 MINUTEN LAADTIJD

Recent Content