DROMEN: RENAULT ZOE R.S. [RENDER]


Zowat de kekste conceptwagen in Genève begin deze maand, de ZOe e-Sport Concept. Want laat ons eerlijk zijn, een opgepompte elektrische hothacht. Het is misschien wel de toekomst. Een productie-afgeleide R.S. kan er alvast zo uit zien. DROMEN: RENAULT ZOE R.S. [RENDER].

Laat het maar aan digitale artiest X-Tomi Design over om van de pot gerukte renders te verzinnen. Hier niet anders. Want hij vroeg zich af hoe een productieversie van de ZOE e-Sport concept er uit kon zien. In de vorm van een R.S.-product. Het antwoord? Beestig. Nee serieus, Renault zou hier een statement mee moeten maken en de eerste elektrische hothatch ter wereld lanceren. Net zoals ze destijds de Clio uitrustten met een V6 middenmotor.

Onderin mag van ons alvast een getemperde elektrische aandrijflijn – toch ten opzichte van de concept – met zo’n 250 pk en een range van 250 kilometer. Genoeg om richting bergweg te rijden er op en af te knallen met een smile tot achter je oren en met klammige range-zweethandjes thuis te geraken. Op en top hothatch dus.

Maken of kraken, deze ZOE R.S.?

 

DROMEN: RENAULT ZOE R.S. [RENDER].

Recent Content