Driedeurs versie Hyundai i30 nadrukkelijk sportief


Met de komst van de driedeurs variant is het aanbod van de Hyundai i30 compleet. Hyundai kiest ervoor om de 3-deurs i30 hatchback nadrukkelijk sportief in de markt te zetten. Hierdoor onderscheidt hij zich van de 5-deurs hatchback en de wagon. De 3-deurs i30 krijgt namelijk zowel van binnen als van buiten enkele unieke en sportieve kenmerken mee. Driedeurs versie Hyundai i30 nadrukkelijk sportief.

Potente motoren

Dat Hyundai met de 3-deurs i30 sportief voor de dag wil komen, blijkt wel uit de motorisering. De standaardmotor is namelijk de 100 kW/135 pk sterke 1.6 GDI waarmee de auto in minder dan 10 seconden van 0-100 km/u sprint. Het gemiddelde verbruik moet desondanks met 5,0 l/100 km binnen de perken blijven. Hyundai levert in deze i30 ook een krachtige variant van de 1.6 liter VGT diesel met 94 kW/128 pk. Deze noteert een gemiddeld verbruik van slechts 3,7 l/100 km. bij een CO2-uitstoot van 97 g/km. Ook de benzinemotor scoort overigens netjes op het gebied van CO-2 uitstoot: 118 g/km. Ondanks zijn sportievere karakter levert het Zuid-Koreaanse merk de auto in ons land standaard met het “Blue” pakket, wat betekent dat zaken als een automatisch start/stopsysteem, energieterugwinning en banden met lage rolweerstand standaard zijn. De auto wordt geleverd met een handmatige zesversnellingsbak maar bij beide motoren is een zestraps automaat ook een mogelijkheid.

Zelfde afmetingen

Opvallend is dat de afmetingen van de driedeurs hatchback overeen komen met die van de vijfdeurs. De auto kenmerkt zich door een lang voorportier. Dit zorgt niet alleen voor een dynamischer profiel maar ook voor een extra eenvoudige instap. Het onderstel van de auto is strakker afgesteld dan dat van de 5-deurs en de wagon. Optioneel is FLEX STEER leverbaar, een stuursysteem dat zich onder andere kenmerkt door een sportieve stand.

Vanaf 18 mille

Ook op het gebied van uitrusting staat de driedeurs i30 op een iets hoger niveau. Hij is er vanaf € 17.995 ,- en beschikt dan over een knie-airbag, mistlampen voor, LED-dagrijverlichting, Hill Star Assist, stabiliteitscontrole en een audiosysteem. Voor € 1.000 meer beschikt de auto ook over airconditioning. De topper is de i-Magine uitvoering die vanaf € 22.995 ,- zaken biedt als FLEX STEER, Bluetooth, parkeersensoren achter, een navigatiesysteem, een achteruitrijdcamera, 16 inch lichtmetalen velgen en aluminium pedalen. Op de optielijst treft men onder meer leren bekleding.

 

Driedeurs versie Hyundai i30 nadrukkelijk sportief.

Recent Content