DRIE CASTRIOTA-SAABS DIE ER NIET KWAMEN


Saab mag dan wel een trage dood gestorven zijn in 2012, designer Castriota was een van de drijvende krachten die het merk in leven wilde houden. Terwijl men bleef zoeken naar geld, bleef de man schetsen alsof zijn leven er van af hing. Hier zijn drie SAABs die het levenslicht nooit zagen. DRIE CASTRIOTA-SAABS DIE ER NIET KWAMEN.

9-3 CONCEPT

De 9-3 Concept moet de bekendste zijn, want van deze lekten een aantal ruwe schetsen en wat vage beelden het internet op. De wagen was bijzonder aerodynamisch, met een stroomlijn en Cx-waarde van 0.26 voor het uiteindelijke model. Deze Saab was bijna klaar voor productie toen de Amerikanen roet in het eten kwamen gooien en Saab niet wilden verkopen aan een Chinees concern vanwege de technologie en de vrees voor spionage.

9-1 CONCEPT

Dat er een 9-1 zou komen, hadden we ook al horen waaien. Een kleiner model dat wat meer volume moest draaien en de nodige centen in het laatje moest brengen voor Saab.

SONETT CONCEPT

Het Sonett Concept was de uitwerking van het PhoeniX Concept, de wagen waarmee Saab de nieuwe designlijn voorstelde op het salon van Genève in 2011. Hij zou iets groter worden dan een Audi TT en ongeveer 400 pk onder de kap moeten krijgen.

Bron

 

DRIE CASTRIOTA-SAABS DIE ER NIET KWAMEN.

Recent Content