DONKERVOORT BOUWT EXTRA EXEMPLAREN VAN GELIMITEERDE D8 GTO-RS


Hoewel de GTO-RS is gelimiteerd op 40 stuks verkoopt het racemonster zo goed, dat Donkervoort besluit om twee gelimiteerde versies te voorzien van de al gelimiteerde sportwagen. Waardoor de slimme Hollanders 25 extra exemplaren kunnen slijten. DONKERVOORT BOUWT EXTRA EXEMPLAREN VAN GELIMITEERDE D8 GTO-RS.

Het is het strafste gerief dat ze in huis hebben bij Donkervoort, de D8 GTO-RS. En zoals wel vaker met gelimiteerd straf gerief is de vraag enorm. Het is te zeggen, de vooropgestelde 40 exemplaren waren vlug de deur uit waardoor het Nederlandse merk naar een manier moest zoeken om er nog wat extra te sluiten. Dat kan je natuurlijk doen door zoals BMW stiekem extra stuks te bouwen, of je verzint een extra gelimiteerde versie van de al gelimiteerde wagen. Laat dat net zijn wat Donkervoort deed.

Meer nog, Donkervoort biedt twee versies aan, de D8 GTO-RS Naked Carbon Edition die geen moeite doet om zijn koolstofvezel paneelwerk te verhullen en de D8 GTO-RS Race Edition. Die laatste krijgt en sequentiële versnellingsbak geïnstalleerd en verliest daardoor zijn straatlegaal kaartje. Al kon Donkervoort daardoor nog extra circuitaanpassingen doorvoeren (lees: brutere afstelling van alle componenten). In totaal zullen er 25 exemplaren extra worden gebouwd, 15 van de Bare Naked Carbon Edition en 10 van de Race Edition.

Tot de Nederlanders natuurlijk op de proppen komen met een tot 20 stuks gelimiteerde Naked Carbon Race Super Edition.

 

DONKERVOORT BOUWT EXTRA EXEMPLAREN VAN GELIMITEERDE D8 GTO-RS.

Recent Content