DODGE DURANGO SRT IS GOED NIEUWS VOOR DEN AMERIKAAN


Een uit de kluiten gewassen SUV met zeven zitplaatsen en een Viper-V8 voorin met 475 pk. De Dodge Durango SRT is gefrituurd spek naar de bek van den Amerikaan. Ons maakt het vooral stiekem jaloers. DODGE DURANGO SRT IS GOED NIEUWS VOOR DEN AMERIKAAN.

De SRT-familie doet aan gezinsuitbreiding. Want de Dodge Durango hijst zich ook in het sportieve plunje. Na broer Challenger, Charger en stiefbroer Jeep Grand Cherokee. Het recept is geen verrassing. Neem de Durango, smijt wat er dan ook voorin lag in de vuilbak, neem de atmosferische 6.4-liter V8 met 475 pk en +600 Nm en laat het passen. Koppel dat aan een 8-traps automaat en aangepast onderstel en je hebt de Durango SRT, een zevenzits SUV die naar de honderd snelt in amper 4,4 seconden.

Helemaal Amerikaans is het meegeven van de quarter-mile-tijd. 12,9 seconden om exact te zijn, sneller dan een Porsche Cayenne GTS trouwens. Dat de Durango SRT dan weer zo’n 2.5 ton weegt, dat zeggen ze niet al te luid bij SRT.

Visueel herken je het beest aan aangepast bumperwerk, 20-duims velgen die serieuze remkracht herbergen en twee stevige einddempers achter. Woonachtig in Amerika en een excuus nodig om de SRT-variant verkocht te krijgen aan vrouw- of manlief? Je mag 4 ton aan de trekhaak hangen. Dat is meer dan eender welke andere versie van de Durango. Vertel dus maar dat het uit noodzaak is…

bron: autofans.be

 

DODGE DURANGO SRT IS GOED NIEUWS VOOR DEN AMERIKAAN.

Recent Content