DODGE CHARGER SRT HELLCAT (2014)


Na de Challenger krijgt nu ook de Charger de Hellcat-kuur van SRT. Daarmee is hij de krachtigste productiewagen in sedanvorm op de planeet. Niet gek, als je bedenkt dat er 707 pk onder de kap ligt. DODGE CHARGER SRT HELLCAT (2014).

De wilde inborst van de Challenger Hellcat, maar dan met vier deuren. Zo kan je de Charger Hellcat omschrijven. De 6.2-liter HEMI V8 laat dankzij een supercharger 707 pk en 880 Nm los op de achterwielen. Daarmee laat hij een M5 en Audi RS6 als makke lammetjes lijken.

NACHTMERRIEJAGER

Op stylingsvlak ziet-ie er zo mogelijk nog extremer uit. Waar de Challenger nog een tandloze musclecar was, is de Charger vooral een nachtmerriejager. Met een gigantische muil, motorkap met meer koelsleuven dan er roestgaten zijn in de gemiddelde Alfa en 20-duims velgen is het stiekem een heerlijke Amerikaan. Verder zien we nog een aangepaste achterbumper die een nieuw uitlaatsysteem huist en een subtiele spoiler.

Binnenin krijg je een afgeplat stuurtje, sportstoelen en een digitale instrumentencluster. O ja, druk je het gaspedaal helemaal in, dan zou je binnen de 13 seconden naar 160 km/ vliegen. Niet slecht voor een sedan. Wij wachten ondertussen op de Jeep Grand Cherokee Hellcat SRT.

 

DODGE CHARGER SRT HELLCAT (2014).

Recent Content