Dodge Charger en Challenger strakgetrokken


Dodge heeft twee van hun modellen van een facelift voorzien. Vooral de Charger heeft wat flinke wijzigingen ondergaan. Dodge Charger en Challenger strakgetrokken.

De Dodge Charger modeljaar 2015 heeft onderhuids weinig nieuws in zich maar het jasje is bijna volledig vernieuwd: een nieuwe, duistere neuspartij, slankere koplampen en LED dagrijverlichting in een C-vorm zorgen ervoor dat er iets meer familietrekken met de Dart te vinden zijn dan voorheen. Ook is er een nieuwe voorbumper (met een extra setje DRL’s) en andere motorkap gemonteerd. De voor- en achterspatborden en de deuren zijn iets milder gewijzigd maar ook deze zijn nieuw, aan de achterzijde is de autobrede lichtbalk wat smaller en ronder geworden. De bumper is gladgetrokken en de uitlaatsierstukken zijn verhuisd naar het onderste paneel van de achterbumper. Een subtiel spoilertje maakt hier het geheel af. Er is keuze uit zes nieuwe 20 inch wieldesigns en er zijn nieuwe kleuren verkrijgbaar. Ook het interieur heeft een subtiele make-over gekregen.

Op motorische vlak is er een nieuwe Pentastar V6 met 296 pk, in SXT uitvoering met het Rallye Appearance Group package wordt dit 304 pk. Daarnaast blijft de vertrouwde HEMI 5.7 liter V8 met 375 pk gewoon leverbaar. Details over het snoepje van de reeks -de SRT8- zijn nog niet bekend, die volgen later.

De Dodge Challenger is vooral onderhuids meer geüpdatet. Modeljaar 2015 onderscheidt zich qua uiterlijk slechts door iets aangepaste achterlichten en een split grille. Ook is er LED dagrijverlichting en zijn er xenon koplampen en 20 inch wielen in de aanbieding alsmede wat nieuwe kleuren. Het interieur kreeg ook een lichte make-over maar de échte wijzigingen zitten onder de iets bollere motorkap.

De nieuwe HEMI Scat Pack Shaker uitvoering heeft een topsnelheid van 293 kilometer per uur en sprint naar 96 kilometer per uur in 4.5 seconden dankzij een 492 pk sterke 6.4 liter V8. Ook hier is de neiuwe 3.6 liter Pentastar onder de kap te krijgen, in dit geval met 309 pk. Ook is er elektrische stuurbekrachtiging voortaan en is de TorqueFlight achttraps automaat nu op alle motoren leverbaar en standaard op de SXT uitvoeringen. Laatste nieuwtje is het Super Track Pack dat op alle modellen leverbaar is (ook op de HEMI V8 met 380 pk) en waarbij je een sportiever onderstel, betere remmen, aangepaste stuurgeometrie, kortere overbrengingen en Goodyear F1 Summer Performance banden krijgt.

 

Dodge Charger en Challenger strakgetrokken.

Recent Content