DIT ZIJN DE F1-WAGENS VAN 2017!


Welke bolide krijgt dit jaar het mooiste jasje aangetrokken voor het Formule 1-kampioenschap? We plaatsen ze alvast allemaal samen.

Moeten we testrijders en coureurs geloven, dan brengt het seizoen van 2017 net zoals in het WRC de terugkeer van de échte racerij. Met straffer – en vooral ook – sneller gerief moeten toeschouwers terug op hun wenken worden bediend. Welk ingenieursteam het best de regels naar haar hand heeft kunnen zetten, dat kunnen we pas bepalen tijdens het seizoen zelf. Tot dan kunnen we enkel bepalen wie de knapste bolide op de startgrid weet te zetten. Het leven kan soms simpel zijn…

WILLIAMS FW40

Veertig jaar Williams in de racerij, waardoor je meteen logica kan vinden achter de FW40-naam. Visueel een bolide die het niet van zijn designtrekjes moet hebben (‘slurfneus’ en speciale spoiler), wel vooral van zijn livrei. Want het maagdelijk witte model krijgt een iconische Martini-lijn over de flanken.

SAUBER C36

De vinvis van het park, deze C36 van Sauber. Met dank aan de op de LMP1-geïnspireerde vin die achter de cockpit doorloopt. Hoewel aanwezig op alle F1-bolides valt ‘ie hier toch extra op. De blauw-gouden-kleurstelling moet vieren dat Sauber voor het 25ste seizoen aan de start van de Formule-1 zal staan.

RENAULT RS17

Een gele Renault, of wat had je gedacht? Toch beschikt de RS17 over een duister kantje. Letterlijk, want achteraan een stuk meer zwart te rapen op de carrosserie. Grote nieuwigheid echter onder de kap, waar deze F1-bolide uitpakt met een gloednieuw motorblok.

FORCE INDIA VJM10

Uitgegroeid tot een speler die zich in 2016 boven McLaren en Williams kon plaatsen. Dus verre van een doetje, Force India. Het 2017-model houdt vast aan de gekende livrei maar smeert dat over een bolide met aangepast spoilerwerk en – jawel – een vin achter de cockpit. Visueel evenwel de racewagen met de meest lelijke neus van de groep.

MERCEDES W08

Roepen we Petronas, dan zou je in koor Mercedes moeten roepen. Want jawel, ook dit jaar wordt de racebolide van het merk met de ster vooral een reclamebord voor de Maleisische oliemaatschappij. Puur visueel valt meteen op dat Mercedes jarenlange ervaring onder de gordel heeft in andere raceklasses. Want de vin achterop is fraai in de rest van het koetswerk getekend.

FERRARI SF70H

Met vrij extreme luchtinlaten en rode kleurstelling zal je meteen herkennen waar de Ferrari’s rondrijden tijdens een F1-manche in 2017. Mooi is het alvast niet maar waarschijnlijk wel heel doeltreffend. Want de Italianen zijn er op gebrand om beter te doen dan 2016.

MCLAREN MCL32

Nederlandse trots op wielen. Je zou het bijna denken als je de kleurstelling van het Britse McLaren bekijkt. Toch is het vooral Belgische trots, want niemand minder dan Stoffel Vandoorne zal plaats nemen achter het stuur. En o ja, Fernando Alonso ook natuurlijk.

RED BULL RB13

De jongens achter het energiedrankje houden vast aan wat ze kennen; een blauwe kleurstelling met geel-rode-accenten. Aerodynamisch hebben ze alvast alle trucjes uit de kast gehaald. En Red Bull kennende zijn er dat wel wat.

HAAS VF-17

Ontwikkelingen tijdens het seizoen van 2016 in de ijskast gezet om zich volledig klaar te maken voor de nieuwe regels in 2017. Er wordt dan ook veel verwacht van deze Haas VF-17. Zeker omdat het team met roots in NASCAR de eerste wedstrijden van 2016 furore kon maken. Minder furore designtechnisch, want de nieuwe bolide straalt weinig muurposter-gehalte uit.

TORO ROSSO STR12

De cola-variant van de Red Bull RB13. Nee serieus, want de STR12 krijgt de blauw-rode-kleurstelling van Red Bull Cola. Waardoor de marketing erachter duidelijk mag zijn. Het staat hem alvast en de staart van de stier achterop is een mooie knipoog naar de vin die het team gebruikt.

 

DIT ZIJN DE F1-WAGENS VAN 2017!

Recent Content