Dit wordt de Mercedes CLA-concurrent van Volkswagen


Volkswagen wil een einde maken aan de hegemonie van Mercedes in coupéland. En daarvoor zullen ze de New Midsize Coupé inzetten, een auto die iets korter is dan een Jetta, en breder uitvalt dan een Passat. Dit wordt de Mercedes CLA-concurrent van Volkswagen.

De New Midsize Coupé wordt geïntroduceerd op de Beijing Autoshow en zal uiteindelijk moeten leiden tot een klein broertje van de Passat CC op het MQB-platform. De vierdeurs coupé heeft een lengte van 4,57, een breedte van 1,84 meter en is 1,42 meter hoog. Op de schetsen van het designconcept is te zien dat de auto zal worden uitgerust met het familiesmoelwerk van de Duitsers, geflankeerd door LED-koplampen en een onderbumper met een serieus brede luchtinlaat. Achteraan zien we lichtunits die eveneens zijn uitgerust met LED-technologie.

Onder de kap ligt een 2.0-liter krachtbron met 220 pk die de auto in 6,5 seconden van stilstand naar 100 km/u stuwt. Volkswagen hangt een topsnelheid van 245 km/u aan de New Midsize Coupé, schakelen gaat met een zeventraps DSG-bak. (Geen nood, Volkswagen neemt ook een concept mee naar China die wél de stenen uit de straat trekt.)

 

Dit wordt de Mercedes CLA-concurrent van Volkswagen.

Recent Content