DIT JAAR NOG WEG MET LANCIA DELTA, VOYAGER IN 2015


Volgens een rapport zal Fiat Chrysler Automobiles het merk Lancia binnen twee jaar reduceren tot 1 model: de Lancia Ypsilon – die volgend jaar trouwens opgefrist zou worden. DIT JAAR NOG WEG MET LANCIA DELTA, VOYAGER IN 2015.

De Lancia Delta zou dit jaar nog uit de catalogus verdwijnen, de Lancia Voyager zou volgend jaar in de prullenmand verdwijnen. Chrysler zal in de toekomst ook geen modellen meer rebadgenvoor het merk. Een fout die we al langer zagen aankomen.

In de toekomst zal Lancia enkel nog aangeboden worden in Italië, waar het overduidelijke merendeel van de geproduceerde Lancia’s verkocht werden. Kleine afgang voor CEO Sergio Marchionne. Vorig jaar verkocht Lancia 75.000 stuks, in 2010 zei de CEO nog dat Lancia in 2014 niet minder dan 300.000 stuks ging verkopen. Daar is toch iets mis gelopen.

Sergio Marchionne wil de focus leggen op haar wereldmerken: Alfa Romeo, Fiat, Maserati en Jeep. Een eventuele uitbreiding van Lancia zal dan ook afhangen van het succes van de eerste vier genoemde merken.

 

DIT JAAR NOG WEG MET LANCIA DELTA, VOYAGER IN 2015.

Recent Content