DIT IS HET DASHBOARD VAN DE PORSCHE TAYCAN


Porsche presenteert het interieur van haar eerste volledig elektrische sportwagen, de Taycan. Daarbij is het mooi om te zien hoe het beroemde merk er in is geslaagd om klassieke designelementen, waaronder die uit de oorspronkelijke Porsche 911 van 1963, in het interieur van de Taycan heeft weten te benutten. DIT IS HET DASHBOARD VAN DE PORSCHE TAYCAN.

GEÏNSPIREERD DOOR DE OER-911

De Porsche Taycan krijgt een vrijstaande en gewelfd instrumentenpaneel met een scherm van 16,8 inch scherm. Het gebruik van echt glas en een speciaal polarisatiefilter om reflecties tegen te gaan zorgen hierbij voor een perfect zicht op de instrumenten. Het instrumentenpaneel is iets breder dan het stuurwiel en doet denken aan dat van de oer-911. Fraai is ook het GT Sport stuurwiel. Dat heeft zichtbare schroefkoppen en is voorzien van een ronde schakelaar die kan worden gebruikt om de verschillende rijmodi te selecteren. Een centraal 10,9-inch infotainment display en een andere optionele display voor de voorste passagier zijn gecombineerd tot een glazen band in zwart paneelontwerp.

Porsche Taycan intrumentenpaneel

VIER RIJMODI

De bestuurder kan kiezen uit vier weergavemodi. In de Classic-modus worden de voor Porsche typische ronde instrumenten nagebootst. Hierbij vervangt een vermogensmeter de toerenteller in het middelste ronde instrument. In de Map-modus wordt de centrale energiemeter vervangen door een kaartfragment. Er is ook een Full Map-modus, daarbij worden de ronde instrumenten bewust helemaal weggelaten. In plaats wordt dan een volledige navigatiekaart weergegeven. Er is ook een Pure-modus waarbij het beeld wordt beperkt tot de essentiële, rijrelevante informatie zoals snelheid, verkeersborden en navigatie-instructies. Aan de randen van het scherm bevinden zich ook kleine touch- en bedieningspanelen voor de bediening van de verlichting en andere functies.

HEY PORSCHE!

Alle gebruikersinterfaces zijn volledig opnieuw ontworpen voor de Taycan. Porsche is erin geslaagd om het aantal klassieke besturingselementen, zoals schakelaars of knoppen, sterk te reduceren. In plaats daarvan wordt de Taycan bestuurd door middel van een touch- of stembesturing die luistert naar het commando “Hey Porsche”. Dankzij de directe toegang kunnen alle Taycan voertuigconfiguraties, zoals Porsche Active Stability Management (PASM), op het centrale scherm worden geconfigureerd. De bestuurder heeft toegang tot alle apps via het startscherm. Deze omvatten navigatie, telefoon, media, comfort en Porsche Connect. Met de geoptimaliseerde spraakbesturing kan de bestuurder nu nog sneller de gewenste functie bereiken.

APARTE DISPLAY VOOR BIJRIJDER

Optioneel kan er voor de bijrijder in de Taycan een eigen touch display worden besteld. Deze kan zo comfortabel zijn instellingen regelen maken zonder de bestuurder af te leiden.

Porsche Taycan middenconsole en scherm bijrijder

MIDDENCONSOLE

De gewelfde middenconsole is zo ontworpen dat deze ook bij een lage, sportieve zithouding goed kan worden gebruikt. In deze console is een royaal 8,4 inch touch bedieningspaneel met haptische feedback geplaatst. Hiermee kan de airconditioning direct worden aangepast. De geïntegreerde handschriftherkenning maakt het ook mogelijk om snel adressen in het navigatiesysteem in te voeren. Ook de luchtopeningen zijn gedigitaliseerd. Klassieke mechanische lamellen behoren bij de Taycan tot het verleden. De luchtstroom wordt digitaal en volledig automatisch geregeld. Met een klik in het klimaatmenu kan de bestuurder schakelen tussen “Focus” voor directe en “Diffuse” voor tochtvrije, indirecte klimaatregeling. Als hij ook optionele vierzone airco besteld, wordt de bediening achterin via een extra 5,9-inch touch-bedieningspaneel met haptische terugkoppeling uitgevoerd.

APPLE MUSIC

Porsche is een samenwerking aangegaan met Apple Music om als eerste volledig geïntegreerde muziekstreaming aan te kunnen bieden in de Taycan.

Porsche Taycan Apple Music

STOFFERING

Kopers kunnen kiezen voor een klassiek lederen stoffering en voor het duurzaam gelooide clubleder “OLEA”. Hierbij worden olijfblaadjes voor de looistoffen. Nieuw is een volledig ledervrije afwerking met moderne oppervlaktestructuren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van “Race-Tex” materiaal, een hoogwaardige microvezel die deels uit gerecyclede polyestervezels bestaat. Bij de productie hiervan komt aanzienlijk minder C02 vrij dan bij dan de productie van conventionele materialen. Ook de vloerbedekking bestaat deels uit gerecyclede vezels.

INTERIEURKLEUREN

Wie een Porsche Taycan koopt, kan kiezen voor een aantal exclusief voor de Taycan verkrijgbare kleuren: Black-Lime Beige, Blackberry, Atacama Beige en Meranti Brown. Bovendien biedt het optionele accentpakket voor het interieur de mogelijkheid om speciale contrasten te kiezen. Hierbij is er keuze uit matzwart, donkerzilver of neodyme, een elegante champagnetint. De deuren en middenconsoles zijn voorzien van decors van hout, mat carbon, aluminium of textiel.

Bron: elektrischeauto.nl

 

DIT IS HET DASHBOARD VAN DE PORSCHE TAYCAN.

 

Recent Content