Dit is de nieuwe Lancia Ypsilon


We wisten al dat hij er aan zat te komen, en na de eerste vage schetsen heeft Lancia vandaag het doek van hun kleinste model, de Ypsilon, getrokken. Dit is de nieuwe Lancia Ypsilon.

Hoewel de Ypsilon de kleinste telg van het geslacht is, is de auto ten opzichte van zijn voorganger aardig gegroeid. Hij meet nu 384 x 167 x 151 cm. Bovendien zal hij alleen als vijdeurs gelanceerd worden, een feit dat de designers aardig hebben weten te verbloemen, want de achterportieren zijn nauwelijks als zodanig herkenbaar (de deurhendel zit ‘verstopt’ in de C-stijl).

Qua motorisering kunnen we een aantal zuinigheidskoningen verwachten: benzinerijders kunenn kiezen uit een 69 pk sterke 1.2 8V en de 85 pk sterke 0.9 TwinAir. Dieselen kan met een 95 pk sterke 1.3 MultiJet II (die met 99 gr/km aan co2 naast de belastingvoordelen grijpt), en als vierde optie kan je een 1.2 8V ‘dual-fuel’ (benzine en LPG) bestellen.

In Genève kan het publiek alvast kennis maken met Lancia’s nieuwste in het B-segment, en vanaf juni staat de Ypsilon in de Europese showrooms. Overigens is dit niet de enige Lancia-release op de Autosalon; er worden maar liefst vijf andere nieuwe modellen gelanceerd. Vier hiervan zijn echter rebadges van Chrysler, maar hierover later meer.

Bron

 

Dit is de nieuwe Lancia Ypsilon.

Recent Content