DIT IS DE BMW M2 CABRIO


… die niet van BMW zelf komt, wel van Zwitsers tuninghuis Dähler dat meteen 419 pk onder de kap steekt. Haardroger nodig? DIT IS DE BMW M2 CABRIO.

Tot op heden blijft BMW volhouden dat het nooit een M2 cabrio gaat bouwen, omdat ze niet geloven dat de puurheid behouden kan blijven met het dak eraf. Dähler Design & Technik GmbH heeft er minder problemen mee en besloot dan ook net dat te creëren. Daarbij zagen ze niet het dak van een M2 maar nemen ze een 2 Reeks cabrio als basis.

DIe krijgt het plaatwerk van de M2 opgeplakt en de N55 zes-in-lijn voorin gelepeld. Die 3-liter benzine weet door wat gefoefel 419 pk en 610 Nm neer te zetten op de weg. Ten opzichte van the real M2-deal zijn dat 50 extra paarden én maar liefst 150 extra koppeleenheden.

EN HET ONDERSTEL?

Al is de M2 niet enkel een pretpakket door z’n stevig blok voorin, want ook de componenten rondom zijn in evenwicht. Dähler weet alvast te zeggen dat het opgewaardeerd remmateriaal krijgt en een aangepaste ophanging. Genoeg om de gesloten M2 te evenaren? We zouden er niets op tegen hebben om het te testen…

 

DIT IS DE BMW M2 CABRIO.

Recent Content