DIT IS DE ALFA ROMEO SPIDER DIE ER NOOIT KWAM


Ging Alfa Romeo destijds in zee met Mazda om samen een Spider te ontwikkelen, dan liep de realiteit net iets anders door opper(draaien met de wind)baas Sergio Marchionne. Mazda kreeg de MX-5, in Italië werd het project doorgeschoven naar Fiat. Zo’n Alfa Spider gebaseerd op de MX-5, is dat wat? DIT IS DE ALFA ROMEO SPIDER DIE ER NOOIT KWAM.

Alle nieuwe Alfa’s zullen gebouwd worden in Italië’, een chauvinistische beslissing van FCA-baas Sergio Marchionne die voor wat complicaties zorgde. Want niet veel later klopte Mazda op zijn schouder met het bericht dat ze een gezamenlijk contract hadden afgesloten waarbij de nieuwe generatie Mazda MX-5 een technisch identiek Alfa Romeo-broertje zou krijgen en dat die beide modellen in Hiroshima zouden gebouwd worden. Niet Hiroshima Italië, wel Hiroshima Japan.

Het liet Marchionne even met een zure augurk achter zijn kies zitten. Al weten we ondertussen zijn doordachte oplossing; het project werd doorgeschoven naar Fiat en die maakten er de meer dan gesmaakte 124 Spider van. Misschien wel een goede keuze, want zou de MX-5 zich überhaupt kunnen ombouwen naar een Alfa?

autofans.be

DIT IS DE ALFA ROMEO SPIDER DIE ER NOOIT KWAM.

Recent Content