DIT HAD DE SAAB 9-3 KUNNEN ZIJN


Het Zweedse designbureau Gray Design doet een gooi naar het nieuwe design van de Saab 9-3. Moest deze er ooit komen weliswaar, want het merk Saab sluimert op dit moment in een dimensie tussen levend en dood. DIT HAD DE SAAB 9-3 KUNNEN ZIJN.

Het futuristisch design van de 9-3 Mark III door Gray Design heeft op het eerst zicht weinig weg van de Saab designtaal. Kijk je echter wat dieper dan zie je typerende Saab elementen.

De “hockeystok” lijst aan het raam, de motorkap die linkt naar de oude 9-2 en de daklijn hint naar de Oer-Saabs. De wigvorm die over de zijkant loopt linkt ook naar die oer-Saab.

Verder krijgt deze 9-3 ook veel elementen van – die Saab die er nog wel kwam – de 9-5. Merk de doorlopende lichten achteraan en de side-vent op de zijkant op. De uitklapbare spoiler achteraan en de centrale uitlaat zijn een moderne interpretatie van Gray Design zelf.

Het concept is naar productienormen waarschijnlijk iets te extreem, maar het is een knappe verschijning. De kans dat er daadwerkelijk een nieuwe Saab 9-3 komt is klein. Momenteel isNational Electric Vehicle Sweden bezig met een elektrische reïncarnatie van de huidige 9-3. Die zou dit jaar nog van de band moeten rollen.

Bron

 

DIT HAD DE SAAB 9-3 KUNNEN ZIJN.

 

Recent Content