DIDI CHUXING EN BJEV GAAN SAMEN AAN NIEUWE AUTO’S WERKEN


Didi Chuxing heeft zijn partner gevonden. De Chinese autodeel- en taxidienst gaat samenwerken met een ander Chinese gigant. BJEV, onderdeel van BAIC, zal met de dienst gaan samenwerken. De nieuwe partnerschap moet de basis zijn voor het ontwikkelen van allerlei innovaties op het gebied van elektrisch rijden voor de komende jaren. DIDI CHUXING EN BJEV GAAN SAMEN AAN NIEUWE AUTO’S WERKEN.

NAAM

Het partnerschap krijgt ook een naam. Dat wordt BAIC Xiaju New Energy Auto Co. Hoewel Didi Chuxing en BJEV nog geen specifieke plannen hebben bekendgemaakt bij de aankondiging is het wel duidelijk wat er gaat gebeuren. Er worden allerlei technieken ontwikkeld voor elektrisch rijden. Opvallend is dat daarbij niet alleen van elektrisch en hybride wordt uitgegaan. Ook voor auto’s de op brandstof rijden zullen innovaties op het gebied van elektrisch rijden worden geboden, zo is de verwachting.

BELEID

Dat Didi Chuxing nodig een partner moest vinden was al langer duidelijk. Het bedrijf heeft met verschillende zaken te maken. Zo moet het als deel- en taxidienst voldoen aan de strenge klimaatdoelstellingen die in thuisland China gelden. Daarnaast wil het bedrijf ook graag over de grenzen kijken op termijn. Het moet dan wel in staat zijn om met andere grote partijen te concurreren. Ook die willen EV’s op termijn de standaard maken. De Chinese dienst zou dus direct al een voorsprong kunnen hebben op deze concurrenten als het naar andere markten komt.

MOGELIJKE VOORLOPER

De joint venture tussen Didi Chuxing en BJEV wordt door insiders als een voorloper beschouwd. Meer en meer deeldiensten en fabrikanten gaan samenwerken. Op die manier willen zij hele specifieke elektrische voertuigen ontwikkelen. Die kunnen dan precies voldoen aan de manier waarop ze gebruikt gaan worden. Dit maakt het dus heel aantrekkelijk voor zowel de dienst als de fabrikant. Wanneer dit bij deze samenwerking goed zou uitpakken, dan zou dit als de nieuwe standaard voor andere partijen kunnen gaan gelden.

Bron: elektrischeauto.nl

 

DIDI CHUXING EN BJEV GAAN SAMEN AAN NIEUWE AUTO’S WERKEN.

Recent Content