Deze valetrobot parkeert je auto 100% zelfstandig


De auto zelfstandig parkeren? Dat is iets voor het plebs. Op Düsseldorf Airport laat je dat gewoon door een robot doen. Deze valetrobot parkeert je auto 100% zelfstandig.

Diverse autofabrikanten werken aan autonome parkeersystemen waarbij een voertuig voor de ingang van een parkeergarage wordt achtergelaten en deze zelfstandig zijn weg naar een plek vindt. Het vliegveld van Düsseldorf zet vanaf vandaag ook in op automatisch parkeren, maar doet dit met behulp van een valetrobot, die auto’s tot maximaal drie ton kan verplaatsen. Ze mikken hiermee op zakelijke klanten die liever geen tijd kwijt zijn aan een ellenlang parkeerproces, aangezien dit veel sneller werkt. Je moet er wel wat voor over hebben; parkeren bij de valetrobot kost €29 per dag.

Hoe werkt het?

Bij aankomst in de parkeergarage zet je je auto in een speciale oppik-zone. Met een druk op de knop – of via een app – kun je vervolgens het Vehicle Transfer Station (VTS) oproepen. Deze zal middels lasertechniek de afmetingen van de auto en de plaats van de wielen scannen, waarna er een vorklift onder de voor- en achterwielen worden geschoven. Vervolgens wordt je auto opgetild en rijdt de VTS, die de bijnaam Ray heeft gekregen, naar één van de 249 daarvoor bestemde robotplekken. Via dezelfde lasertechniek en reflectiepanelen op de pilaren van de parkeergarage weet de VTS zijn weg zelfstandig te vinden en de auto in een vak te schuiven.

Bij terugkomst voer je je ticket in en komt de elektronische valetparker je auto weer voor je neus afleveren.

 

Deze valetrobot parkeert je auto 100% zelfstandig.

Recent Content