DEZE RENAULT MÉGANE RS 275 TROPHY GAAT RINGRECORD VERBREKEN


Renault Sport heeft het doek van hun laatste gehaald. De Mégane RS 275 Trophy moet de ultieme versie zijn van de ultieme hot hatch van het moment. Hem wacht ook de zware taak om het ronderecord op de Nürburgring weer af te snoepen van de Seat Leon Cupra. DEZE RENAULT MÉGANE RS 275 TROPHY GAAT RINGRECORD VERBREKEN.

10 pk extra heeft de Renault Mégane RS 275 Trophy ter zijn beschikking. Verder blijft hij gebruik maken van de 2.0 TCe-motor die ook de laatste evolutie van de Mégane RS aandrijft. Voor de extra pk’s werd dan ook beroep gedaan op Akrapovic, die een nieuwe uitlaatlijn plaatsten. Ook de motor werd herwerkt om dat kleine beetje extra power te leveren, gekoppeld aan 360 Nm. Volgens Renault verbruikt deze Mégane RS 275 Trophy slechts 7,5 l/100 km en stoot hij 174 g/km aan CO2 uit. Verdere specificaties blijven voorlopig nog even achterwege.

Verder wordt deze hot hatch standaard voorzien van het Cup-chassis met sperdifferentieel. Verder krijgt hij specifieke Speedline Turini velgen in 19 inch en herken je hem aan de Trophy-sticker in platine grijs. De nummering plaatst Renault op de sierdrempels.

De ultieme Mégane RS zal in een twintigtal landen gecommercialiseerd worden, in België en Luxemburg kan je hem bestellen vanaf 1 juli 2014. De prijs bedraagt 37.950 euro.

 

DEZE RENAULT MÉGANE RS 275 TROPHY GAAT RINGRECORD VERBREKEN.

Recent Content