DEZE PREMIÈRES ZIE JE OP DE NEW YORK AUTO SHOW


Zelf zijn we niet aanwezig op de New York International Auto Show, die plaatsvindt van 18 tot 27 april. Dat weerhoudt ons er echter niet van om de nieuwigheden aan te halen die je – of je Amerikaanse alter ego – daar kan zien. DEZE PREMIÈRES ZIE JE OP DE NEW YORK AUTO SHOW.

Bij Autofans hebben we niet de gewoonte om de grote oversteek te maken naar de USA om daar live verslag uit te brengen over het autosalon in New York. Het is iets minder bekend dan de NAIAS in Detroit of de autoshow in Los Angeles. Toch zijn er dit jaar een aantal fijne nieuwigheden te zien; dingen die we later op onze Europese wegen kunnen terugvinden maar waarvan de constructeurs Amerika als een interessanter doelpubliek zien. We lijsten ze hieronder even op.

BMW M4 Cabrio
De cabrio-versie van de M4 vertoont niet veel wijzigingen tegenover de coupé. Toch ziet hij er een stuk dikker uit, net vanwege het ontbreken van een vast dak.

BMW X4
Een opgehoogde 3 GT, een te warm gewassen X6 of gewoon een geniale zet van de marketingafdeling? Dat kunnen we voorlopig niet zeggen, wel denken we dat de X4 een enorm klein gaatje moet gaan opvullen.

and Rover Discovery Vision Concept
Niet zozeer omdat het een studie is, wel omdat de volgende generatie Discovery er zo zal uitzien. Wij verwachten qua design geen grote veranderingen, al weet je nooit. Land Rover wil de Discovery namelijk wat meer up-market gaan positioneren.

Mazda MX-5
Ook zo’n gouwe ouwe die in New York zijn opvolger krijgt. De MX-5 is overal ter wereld een sterk merk, zo sterk zelfs dat Mazda de Miata benaming die ze in Europa wilden doorvoeren weer lieten vallen, al draagt hij die naam nog steeds in zijn thuisland.

Mercedes S63 AMG Coupé
Een dikke coupé met een even dikke motorisatie erin, dat is iets voor de Amerikanen. Geef hem een discreet ogend uiterlijk en je hebt de perfecte wagen voor de CEO die met zijn centen geen blijf weet maar toch ook niet téveel de patser wil uithangen.

Subaru Outback
De VIZIV concept car van Subaru gaat alweer een aantal salons mee. Hij kreeg voorlopig nog geen seriemodel, dus de verwachting is dat daar verandering in komt op de Autoshow van New York.

 

DEZE PREMIÈRES ZIE JE OP DE NEW YORK AUTO SHOW.

Recent Content