DEZE NISSAN IMX CONCEPT HEEFT 436 ELEKTRISCHE PK’S


Je zou het hem niet geven, maar dit beest heeft meer koppel dan een Audi Q7 3.0 TDI. DEZE NISSAN IMX CONCEPT HEEFT 436 ELEKTRISCHE PK’S.

Nissan had al lang aangekondigd een SUV met techniek van de LEAF voor te stellen als concept car in Tokyo. Die SUV is deze IMx Concept geworden. Zie jij er al de volgende Qashqai in?

TOEKOMST MET VIER

Dat hoeft ook niet, want het is duidelijk dat de Japanners helemaal zijn losgegaan op het concept. Getuige de 436 pk en 700 Nm die worden opgegeven als specificaties voor de elektromotor. Elektromotoren eigenlijk, want het zijn er vier. Toch flirt de wagen met een actieradius van om en bij de 600 kilometer. De efficiëntie van de accu’s gaat er blijkbaar op vooruit.

Maar het gaat verder dan dat. Nissan geeft hem suicide doors om hem te laten opvallen op de zo al excentrieke Japanse beurs. Binnenin is de afwerking dan weer minimalistisch. Alles is gericht op het OLED-scherm dat rondom de hele bestuurderspost loopt en werd afgewerkt met houtaccenten. Of de honingraatmotieven in de hoofdsteunen comfortabel steunen is nog maar de vraag.OOK AUTONOOM

Nissan bouwt ook een ProPilot-ontwikkeling in. Die moet ervoor zorgen dat de IMx autonoom kan gaan rijden. Dan vouwt het stuurwiel weg en kan je relax achterover leunen in je zetel. Of iets anders doen met de vrijgekomen ruimte.

 

DEZE NISSAN IMX CONCEPT HEEFT 436 ELEKTRISCHE PK’S.

Recent Content