DEVINCI: ELEKTRISCHE SPORTAUTO’S IN RETROLOOK


Over smaak valt te twisten en zo zullen ook de meningen over de auto’s van Devinci verdeeld zijn. Deze kleine autofabrikant is gevestigd in Zuid-Frankrijk en heeft zich helemaal gespecialiseerd in elektrische auto’s in retro-look. Op de Autosalon van Genève presenteerde Devinci een nieuwe tweezits roadster, de DB 718. De Devinci DB 718 is een elektrisch aangedreven roadster die grotendeels is gebaseerd op modellen uit de jaren dertig van de vorige eeuw. De raceauto’s waren toen nog sigaarvormig, met vrijstaande wielen. DEVINCI: ELEKTRISCHE SPORTAUTO’S IN RETROLOOK.

FRISSE LUCHT

De roadster wordt zonder top geleverd, je moet dus wel van frisse lucht houden. Voor de bestuurder en bijrijder bevinden zich ook slechts twee kleine raampjes. Instappen vraagt enige behendigheid. Er zijn namelijk geen deuren, je moet over de zijkant in de cockpit stappen. De aan de zijkant gemonteerde treeplanken zijn dan zijn handig. Het enige veiligheidskenmerk dat de berijders aan daadwerkelijke bescherming voor hun hoofd hebben, is de rolbeugel.

Devinci DB 718 roadster

COMPACT EN LAAG

De open tweezitter is slechts 3,91 meter lang, 1,77 meter breed en 1,24 meter hoog. De zes inch brede ballonbanden zijn gemonteerd op verchroomde spaakvelgen van 16 inch. Ook spatborden moet de auto ontberen. De wielophanging aan de voor- en achterzijde is dusdanig geconstrueerd dat deze de bladvering uit vervlogen tijden nabootsen. De auto is voorzien van schijfremmen op beide assen, deze zijn zo uitgevoerd dat ze op trommelremmen lijken. De carrosseriedelen zijn gemaakt van polyester.

Devinci DB 718 roadster

RIJBEREIK TOT 230 KILOMETER

Zo’n retromoderne auto koop je niet om in de garage te zetten, maar om mee te rijden. De bestuurder kan kiezen tussen drie bedrijfsmodi: Eco, Normal en Sport. Hoewel de Devinci DB 718 over een moderne aandrijflijn beschikt, zijn de prestaties vergelijkbaar met die van raceauto’s uit de jaren 30. De maximumsnelheid, die je alleen bereikt in de sportmodus, bedraagt 100 km/uur. Hij accelereert in vijf seconden naar 50 km/u. De DB 718 heeft een bereik van 50 km/u na vijf seconden. Het accupakket bevindt zich onder de motorkap. Er zijn accu’s met een capaciteit van 15,3 en 23 kWh beschikbaar. Het rijbereik moet hiermee tussen de 150 en 230 kilometer liggen. Als optie is er ook een range extender die met zo’n 8 liter brandstof voor nog eens 50 kilometer extra rijbereik zorgt.

ARI VATANEN

Leuk detail: de bekende Finse coureur Ari Vatanen is aangesteld als technisch adviseur en ambassadeur van Devinci Cars.

DRIE VERSIES IN GELIMITEERDE OPLAGE

Voor 2019 beperkt Devinci de bouw van DB 718 tot slechts 200 voertuigen, verdeeld over drie varianten: Brigitte (100 exemplaren), Lucie (95 exemplaren) en Adele (5 exemplaren). Alle drie verschillen in kleur en uitrusting. In totaal zijn er al ongeveer 80 voertuigen gereserveerd. Devinci geeft aan dat de prijzen tussen de 50.000 en 100.000 euro zouden liggen. De Devinci-modellen zijn momenteel verkrijgbaar bij geselecteerde dealers in Frankrijk, Zwitserland, Spanje en Italië.

Bron: elektrischeauto.nl

 

DEVINCI: ELEKTRISCHE SPORTAUTO’S IN RETROLOOK.

Recent Content