Defender Challenge by Bowler is opstap naar Dakar


Droom jij er altijd al van om de Dakar rally te rijden? Land Rover en Bowler (u weet wel, van de Wildcat) hebben de handen ineengeslagen en een kampioenschap opgezet. Defender Challenge by Bowler is opstap naar Dakar.

Land Rover noemt het nieuwe kampioenschap een logisch vervolg op de in 2012 aangekondigde samenwerking tussen het merk en Bowler. Komend jaar bestaat de Defender Challenge uit zeven wedstrijden die onder toezicht van de MSA (Motor Sports Association) worden gereden. Land Rover levert als enige auto’s voor het door Bowler opgezette kampioenschap dat als opstapklasse moet gaan dienen voor grote rallyraid wedstrijden zoalsLe Dakar. de Defender Challenge auto’s zijn gebaseerd op de Land Rover Defender 90 Hard Top met korte wielbasis die is uitgerust met een 2.2 liter diesel, opgepept tot 170 pk. De standaard handgeschakelde zesbak blijft behouden. De auto’s worden voorzien van Kumho banden, een MSA-goedgekeurde rolkooi, brandblussysteem, racestoelen, zespuntsgordels, intercom en bestickering. Alle auto’s blijven gewoon streetlegal zodat je geen trailer of iets dergelijks nodig hebt om naar je wedstrijden te gaan. Houdt het wel zo betaalbaar natuurlijk.

Nou ja, betaalbaar… De auto’s zijn alleen leverbaar via Bowler Motorsport en hebben een vanafprijs van dik 59.000 euro exclusief BTW en BPM. Ter vergelijking: een Defender Soft Top kost in Nederland vanaf € 24.500 euro exclusief BTW en BPM. De kosten voor deelname aan de Defender Challenge bedragen overigens ook nog eens tussen de € 11.800 en € 16.500 euro volgens de vandaag geldende wisselkoersen. Slik.

Maar goed, als je dat allemaal kan ophoesten kan je dus wel meedoen met de Defender Challenge by Bowler en aan alle andere evenementen waarvoor je een FIA-goedgekeurdeDefender kan gebruiken.

Bron

 

Defender Challenge by Bowler is opstap naar Dakar.

Recent Content