DECLERATION OF AMSTERDAM: 28 EUROPESE LANDEN SLUITEN AKKOORD OVER AUTONOME WAGENS


Wederom komt de zelfrijdende wagen een wiel dichterbij, met dank aan Nederland. Want Nederlands Minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz (VVD), sloot samen met een resem EU-landen een akkoord dat Nederland het voorzitterschap neemt om tegen 2019 de autonome wagen op de openbare weg te krijgen. DECLERATION OF AMSTERDAM: 28 EUROPESE LANDEN SLUITEN AKKOORD OVER AUTONOME WAGENS.

De ‘Declaration of Amsterdam’ wordt het mooi genoemd. Wat juist? Wel, een ontmoeting van alle EU-lidstaten in Nederland om te bekijken hoe ze de toekomst van de autonome wagen kunnen vergemakkelijken en om richtlijnen te schetsen. Zo moeten de Europese landen er volgens Minister Schultz voor zorgen dat de regelgeving en autosystemen op elkaar worden afgestemd en dat de grensovergang geen belemmering mag zijn voor de werking van de wagen.

Dit willen de EU-landen bekomen door gezamenlijk te investeren in de ontwikkeling van de zelfrijdende auto zodat het tegen 2019 mogelijk is om wagens uit te rollen die zelf kunnen rijden en kunnen communiceren met de infrastructuur, in heel Europa. Zowel Volvo als Renault waren aanwezig om hun technologische vooruitgang te tonen aan de ministers.

 

DECLERATION OF AMSTERDAM: 28 EUROPESE LANDEN SLUITEN AKKOORD OVER AUTONOME WAGENS.

Recent Content