De naam Daewoo is wereldwijd verdwenen


Chevrolet heeft in 2002 een meerderheidsbelang in het Koreaanse automerk Daewoo genomen en het sindsdien langzaam maar zeker van de markt laten verdwijnen. In Europa zien we de auto’s al enkele jaren alleen nog maar als Chevrolet in de showroom staan, en nu zal het merk helemaal van het toneel verdwijnen. Ik zal bij het horen van de merknaam Daewoo vooral terugdenken aan het eerste model dat in Nederland verkrijgbaar was. De DaewooNexia, een Opel Kadett, maar dan met twee airbags. De naam Daewoo is wereldwijd verdwenen.

Chevrolet heeft namelijk bekend gemaakt dat het ook in Zuid-Korea auto’s gaat slijten en de aldaar bekende naam GM Daewoo vóór 1 april 2011 (nee, het is geen grap) wordt gewijzigd in GM Korea Co. Uit onderzoek van GM is gebleken dat Chevrolet ook in Zuid-Korea een geliefdere merknaam is dan Daewoo en dat de wijziging dan ook een logische keuze is. Overigens wordt één op de vier verkochte Chevy’s momenteel in Zuid-Korea gebouwd.

De sfeer sloeg hier op de redactie na ontvangst van het bericht in ieder geval flink om. Of het een groot bacchanaal of receptie met koffie en cake is geworden laat ik in het midden…

bron

 

De naam Daewoo is wereldwijd verdwenen.

Recent Content