DE LOTUS TYPE 130 WORDT ‘EEN GEWELDIGE HYPERCAR’


De elektrische Lotus Type 130 wordt “een geweldige hypercar”. Dat zei de directeur van Lotus, Phil Popham tijdens een conferentie die gericht was op de toekomst van de auto-industrie. Popham zei dat het nieuwe model gebruikt zal worden om het merk Lotus terug in de markt te zetten als een échte sportwagenproducent. DE LOTUS TYPE 130 WORDT ‘EEN GEWELDIGE HYPERCAR’.

VAGE DETAILS

De directeur heeft alleen vage details vrijgegeven van de Type 130. “Elektrificatie van de auto heeft legitieme voordelen. Zeker als het gaat om aerodynamica. Daarnaast heeft de auto een laag zwaartepunt” aldus Popham. “Op het moment zijn we bezig de wensen van de klant beter te inventariseren. Als je 20 minuten op een circuit rijdt, heb je dan een volle accu nodig?”.

Popham liet ook doorschemeren dat de Type 130 over een autonome functie zal beschikken. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid wel gebeuren bij lage snelheden. Rondrijden in een drukke stad is niet leuk, helemaal niet in een hypercar. Deze technologie zou gebruikt kunnen worden om die stress voor eens en altijd te elimineren.

EERSTE NIEUWE AUTO SINDS 2008

De Type 130 wordt Lotus‘ eerste, volledig nieuwe auto sinds 2008. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de EV later in 2019 geïntroduceerd. Williams Advanced Engineering helpt volgens bronnen mee aan het project. Dat zou betekenen dat de racetechnologie van de Formule E weleens in deze auto verwerkt zou kunnen worden. Volgens geruchten zou de auto beschikken over 1000 pk (746 kWh) met vierwielaandrijving en een actieradius van 402 kilometer.

Na het lanceren van de hypercar zal Lotus meer toegankelijke producten gaan lanceren. Het moederbedrijf van Lotus, Geely, is op het moment bezig een $1,3 miljard kostende fabriek neer te zetten voor de Britse automaker in Wuhan, China. De productie daar zal in 2021 op gang komen. De fabriek heeft naar verluidt een capaciteit van 150,000 auto’s per jaar. De eerste auto die uit die fabriek zal komen rollen is waarschijnlijk een Lotus SUV waar al langer geruchten over rondgaan. Het bedrijf sluit ook niet uit dat het een sedan zal gaan bouwen.

Bron: elektrischeauto.nl

DE LOTUS TYPE 130 WORDT ‘EEN GEWELDIGE HYPERCAR’.

Recent Content