De laatste Légendes des Bugatti is een eerbetoon aan Ettore


In Bugatti’s ultieme poging om de allerlaatste Veyrons op naam te zetten kwam het onlangs met de Les Légendes de Bugatti-serie op de proppen. Zes verschillende uitvoeringen die een eerbetoon vormen aan sleutelfiguren uit de geschiedenis van het merk. Vijf hebben we er al gehad, vandaag is het tijd voor het slotstuk: een ode aan de oprichter van het merk, Ettore Bugatti. De laatste Légendes des Bugatti is een eerbetoon aan Ettore.

De man die de wereld onder meer de Type 57 SC Atlantic en de Type 41 Royale schonk, krijgt zijn hommage in de vorm van een Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse die 1.200 pk uit een W16-motor haalt, en vanaf 3.000 tpm 1.500 Nm op het asfalt gooit. Waarden die de auto naar een snelheid van 408,84 km/u torpederen. Met het dakje open. Dezelfde basis als de andere vijf Legends.

Het design van deze editie is volgens Bugatti geïnspireerd op een tweekleurige Type 41 Royale uit ’33 met chassisnummer 41111. Het voorste gedeelte is gemaakt van kaal aluminium dat met de hand is gepolijst. Het geeft de Veyron een shine die je niet snel met een wrap of chroomlaag zult benaderen. Het achterste gedeelte is van naakt carbonfiber met een blauwe gloed. Een tint die ook terugkomt aan de binnenzijde van het nieuwe velgontwerp. Het kenmerkende EB-logo op de achterkant van ‘s werelds snelste open tweezitter is gemaakt van platina.

In het interieur zijn twee soorten leer gebruikt. Codrovanleer voor de objecten die vaak ter hand worden genomen (stuur, versnellingspook, deurgrepen) en bruin kalsfleer voor al het overige. De blauwtint van de buitenkant komt terug in de stiksels en op de plaat tussen de twee stoelen, waar een dansende olifant van platina is afgebeeld. Dat is geen verwijzing naar het wagengewicht, maar naar het ornament op de Type 41 Royal. Een sculptuur van Ettore’s broer Rembrandt.

De prijs voor de bijzondere-maar-erg-op-andere-Veyrons-lijkende-hypercar is gezet 2,35 miljoen euro. Exclusief belastingen. De auto wordt, samen met de overige vijf ‘Les Légendes de Bugatti’ tentoongesteld op Pebble Beach Concours d’Elegance.

 

De laatste Légendes des Bugatti is een eerbetoon aan Ettore.

Recent Content