DE FORD TERRITORY EV IS ALLEEN VOOR CHINA


Ford heeft een nieuwe, volledig elektrische auto geïntroduceerd met de naam Territory EV. De auto is alleen bedoeld voor de Chinese markt en zal een actieradius hebben van 360 kilometer op één enkele lading. DE FORD TERRITORY EV IS ALLEEN VOOR CHINA.

EERSTE FORD EV IN CHINA

Ford heeft zijn Territory EV deze week onthuld. Deze gloednieuwe auto van de Amerikaanse automaker is het eerste volledig elektrische model wat Ford in China zal verkopen. Het voertuig heeft een compact crossover/SUV ontwerp. Ford lijkt daarin mee te willen liften op de populairiteit van dit voertuigtype in onder andere Europa. Zoals de plannen zich nu lijken vorm te geven wil Ford in de tweede helft van dit jaar de Territory naar China brengen. Deze auto is onderdeel van het Ford China 2.0 plan. Zo noemt Ford de strategie om “het beste van Ford en het beste van China bij elkaar te brengen”.

ONTWERP

Het ontwerp lijkt redelijk veel op de standaard Territory, een auto die door Ford in Australië wordt verkocht. De auto lijkt daardoor veel op een auto met een normale verbrandingsmotor. De grille aan de voorkant heeft een honinggraatstructuur en een gouden/koperen omlijning, een detail welke je ook aan de achterkant terugvindt.

 

OPTIES

Standaard beschikt de auto over aerodynamische wielen, een 10-inch LDC-touchscreen als besturingscentrum in het midden en LED-koplampen. Volgens rapporten zal de auto een actieradius hebben van 360 kilometer volgens de NEDC-richtlijnen. Wel moet daarbij gezegd worden dat dit een richtlijn is die in Europa, vanwege zijn onnauwkeurigheid, niet meer gebruikt wordt. De kans bestaat dus dat de actieradius nog wat naar beneden wordt bijgesteld.

Verder beschikt de Territory over een lange lijst aan veiligheidsopties en hulpsystemen. Denk hierbij aan botswaarschuwing, parkeerassistentie, dodehoek detectie, rijbaanassistentie, adaptieve koplampen en verkeersbordherkenning.

De Territory EV wordt niet alleen als EV op de markt gebracht. Een benzine uitvoering en een hybride zullen ook beschikbaar zijn.

Bron: elektrischeauto.nl

 

DE FORD TERRITORY EV IS ALLEEN VOOR CHINA.

Recent Content