DE EERSTE DETAILS VAN DE BMW I4


Nieuwe afbeeldingen zijn naar buiten gekomen waarop de volledig elektrische BMW i4 met een actieradius van 600 km te zien is. De auto staat volgens de Duitse automaker gepland voor 2021. BMW is bezig met een grote uitbreiding van zijn EV-portfolio die de komende jaren moet gaan plaatsvinden. Een belangrijke speler in deze uitbreiding is de coupé-achtige sedan. De fabriek in Munich heeft zelfs een investering ontvangen van €200 miljoen om gereed gemaakt te worden voor de productie. DE EERSTE DETAILS VAN DE BMW I4.

DE AUTO ALS GEHEEL

BMW heeft eerder deze maand al foto’s vrijgegeven van het gecamoufleerde prototype van de i4 toen het bezig was met zijn wintertesten. Samen met de BMW iX3 en de iNEXT was de i4 terug te vinden rond het poolgebied.  Het exterieur van dit prototype heeft wat weg van de 4 Series Gran Coupe. De voorkant verschilt lichtelijk maar het dak lijkt aardig wat weg te hebben van de 4 Series. Voor sommige mensen zal dit als een opluchting komen, de i3 is met zijn funky ontwerp te uitdagend voor mensen die op zoek zijn naar een iets conservatievere wagen.

Het interieur van de i4 lijkt (ookal zijn foto’s nog niet officieel vrijgegeven) tot nu toe weinig weg te hebben van de toekomst van elektrisch rijden. Sterker nog, met zijn digitale instrumentenpaneel en infotainmentsysteem lijkt de auto verrassend veel op de auto’s met een brandstofmotor.

De i4 zal gebruik maken van BMW’s zeer flexibele CLAR platform dat zowel brandstof, plug-in hybrides als volledig elektrische aandrijvingen kan voorzien. Verder zal de auto waarschijnlijk een batterijpakket krijgen van 60 en 80 kWh wat een actieradius van 600 km zal opleveren. De i4 zal zowel achter- als vierwielaandrijving krijgen en de meest krachtige variant heeft waarschijnlijk een 0-100 km/uur tijd van 4 seconden.

INEXT & IX3

 

Het interieur van de i4 komt dus wat braaf over. Het zou daardoor kunnen dat BMW al de futuristische details in het interieur achter de hand houdt voor zijn iNEXT (foto links) die gepland staat in 2021. Deze auto zal beschikken over een level 3 van autonoom rijden. Naast de i4 en de iNEXT is BMW ook bezig met de ontwikkeling van de iX3 (foto rechts) die gepland staat voor begin 2020.

De iX3 “Sports Activity Vehicle” zal waarschijnlijk beschikken over een actieradius van 400 km en de mogelijkheid om opgeladen te worden via 150 kW opladers.  De auto zal wereldwijd beschikbaar worden en de productie vindt plaats in Shangyang in China.

Bron: elektrischeauto.nl

 

DE EERSTE DETAILS VAN DE BMW I4.

 

Recent Content