DE E.GO LIFE GAAT KOMEND VOORJAAR IN PRODUCTIE


De op elektrische stadsauto’s gerichte startups schieten de grond uit als paddenstoelen. Zo is er een tijdje geleden, in het Duitse Aken, de startup e.GO Mobile opgericht. Ook dit bedrijf is actief op het gebied van compacte elektrische auto’s. Eind vorig jaar kondigde e.GO Mobile aan dat het de marktintroductie van haar eerste model opnieuw zou moeten uitstellen. DE E.GO LIFE GAAT KOMEND VOORJAAR IN PRODUCTIE.

PROBLEMEN MET LEVERANCIERS

Oorspronkelijk zou de Life vorig jaar oktober aan de eerste klanten worden overgedragen, maar door problemen met leveranciers waren er vertragingen bij de algemene voertuigregistratie. Vanwege het dieselschandaal hebben de toeleveranciers van de automobielindustrie de goedkeuringsregels voor talrijke onderdelen aangescherpt, waarvan sommige ook in de auto’s van e.GO worden gebruikt. Dat leidde tot de nodige vertragingen. Ook moest e.GO Mobile het verlies van een grote leverancier compenseren door de orders bij andere bedrijven onder te brengen.

NIEUWE PLANNING

Hierdoor moest e.GO de ontwikkeling van de Life, die een paar maanden geleden was afgerond, nogmaals oppakken. Maar volgens e.GO liggen de voorbereidingen voor de serieproductie van de Life nu op koers en is er een nieuwe planning voor de lancering van de compacte Life gemaakt.  e.GO  De productie van de e.GO Life start in maart en de levering van de eerste exemplaren van de Life zal in april plaats vinden.

PRODUCTIECAPACITEIT VOLLEDIG BEZET

Volgens bedrijfsleider Günther Schuh zijn er tot nu toe 3200 orders voor de elektrische auto. En meer auto’s kan e.GO Mobile momenteel ook niet produceren. Nieuwe kopers van de e.GO  Life stadsauto zullen daarom geduld moeten hebben tot volgend jaar. Dan wordt de productiecapaciteit van e.GO Mobile ook zijn uitgebreid en werkt men in een tweeploegendienst. Tegen die tijd kunnen er jaarlijks zo’n 20.000 e.GO’s in Aken van de productielijn rollen. De ambities van e.GO zijn niet gering. In iets minder dan vier jaar tijd wil Schuh namelijk 100.000 elektrische voertuigen produceren.

PRIJZEN

De e.GO Life wordt in Duitsland aangeboden in drie versies, de prijs begint dan bij 15.900 euro. Om de prijs laag te houden heeft e.GO Mobile de Life bewust met een kleinere, betaalbare accu uitgerust. De actieradius is dan ook relatief klein, dit in tegenstelling tot de trend in de branche. Met één lading van de accu – afhankelijk van het model – is met de Life een praktische actieradius van 104 tot 158 kilometer mogelijk.

ANDERE MODELLEN

Naast de Life wil e.GO Life nog meer modellen op de markt brengen. Onder deze nieuw te ontwikkelen modellen bevindt zich ook de Moove. Dit wordt een autonoom rijdende minibus welke wordt voorzien van waterstofaandrijving. Daarnaast heeft e.GO ook een concept voor de Kart klaar, een elektrische skelter.

Bron: elektrischeauto.nl

 

DE E.GO LIFE GAAT KOMEND VOORJAAR IN PRODUCTIE.

Recent Content