De BMW i8 op straat, dat ziet er zo uit


Even geen persbeelden van een gecamoufleerde i8, maar een set prachtfoto’s van de straat. De BMW i8 op straat, dat ziet er zo uit.

De i8 komt steeds dichterbij. In de eerste helft van 2014 begint de uitlevering, en krijgenoplaadpunten in Nederland er weer een stroombehoeftige bij. Ruim 200 kg van de 1490 kg wegende i8 is namelijk voor de elektrische aandrijflijn, verantwoordelijk voor de aandrijving van de voorwielen. De achteras wordt aangedreven door een 1.5-liter TwinPower driecilinder turbomotor. Bij elkaar is deze combo goed voor 362 pk en 570 Nm, en een topsnelheid van 250 km/u.

Mocht je over een paar jaar in een autohatende stad als Utrecht verzanden met je i8, gooi hem dan in de EV-stand, het 5 kWh accupakket kan je namelijk 35 km geheel elektrisch vervoeren.

Maar het blijft in de basis een sportauto, die totaal 362 pk en 570 Nm levert, voldoende om je in 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u te laten accelereren. Op deze Flickr-set van Julian Schroeder zien we hem in de kleur Protonic Blue, en als iemand met een voorliefde voor baby/cobaltblauw zeg ik: beste kleuroptie mogelijk. Niet mee eens? Kies dan zelf een betere uit in de configurator.

Bron

 

De BMW i8 op straat, dat ziet er zo uit.

Recent Content