De Audi connect SIM – grenzeloos online


Diverse nieuwe Audi-modellen krijgen permanente internetverbinding. De Audi connect SIM – grenzeloos online.

Onbeperkte data voor Audi connect diensten

Geen roaming-toeslag meer op doorreis door Europa

Audi levert alle nieuwe modellen die voorzien zijn van het tweede-generatie modulaire infotainmentplatform nu met Audi connect SIM. Het voordeel van deze standaard SIM-kaart? Audi-rijders kunnen vanaf het eerste moment direct gebruikmaken van het brede aanbod aan Audi connect diensten in hun nieuwe Audi dankzij onbeperkte data, gedurende een periode van maximaal drie jaar.

De Audi connect SIM is een permanent geïnstalleerde SIM-kaart, beter bekend als een ‘embedded SIM’ of eSIM. Audi-klanten in Europa ontvangen de SIM-kaart in combinatie met het optionele Audi connect-pakket. Daarmee is de auto direct en altijd verbonden met het internet. De eSIM maakt de Audi connect infotainmentdiensten in de auto toegankelijk via een LTE/UMTS-module met een downloadsnelheid tot zelfs 100 MBit/s. Tot de beschikbare diensten behoren Google Earth en Google Street View, evenals route-, verkeers- en parkeerinformatie. Bovendien hebben bestuurders toegang tot hun Twitter-account, e-mail en de agenda van hun smartphone. De Audi connect SIM wordt geleverd zonder datalimiet om deze diensten vanaf het eerste moment maximaal te kunnen gebruiken. Nog een voordeel: in de meeste Europese landen zoekt de auto automatisch verbinding met de provider voor dat specifieke land. Dat alles zonder hoge, land-specifieke roamingkosten en onhandige instellingen voor de gebruiker.

Internet in de auto met zelfs acht mobiele apparaten tegelijk
Audi-rijders kunnen tevens in de auto aanvullende datapakketten activeren voor de Wifi-hotspot, onafhankelijk van de geïntegreerde Audi connect diensten. Als onderdeel van de optionele navigatiesystemen biedt het alle inzittenden de mogelijkheid om tegen gunstige tarieven en met maximaal acht mobiele apparaten tegelijk met het internet te verbinden. Wanneer een klant een Europees datapakket selecteert, blijft de dataverbinding ook in stand bij het passeren van een landsgrens, tegen vaste tarieven.

Klanten kunnen via hun myAudi-account terecht in de webshop van Audi’s partner Cubic Telecom. Na een eenmalige registratie kunnen ze in deze shop het datapakket voor de Wifi-hotspot aanschaffen. Wanneer de noodzakelijke toegang via de webshop is verleend, worden de datapakketten snel een eenvoudig geactiveerd, rechtstreeks via het MMI-systeem in de auto. Indien gewenst blijft voor Audi-rijders de mogelijkheid bestaan om hun eigen SIM-kaart in de auto te gebruiken en Wifi internettoegang via hun eigen provider verkrijgen. In dat geval wordt het datagebruik voor de Audi connect diensten verrekend met de SIM-kaart van de gebruiker en wordt de Audi connect SIM tijdelijk uitgeschakeld.

Drie jaar gratis toegang tot Audi connect diensten
Dankzij de nieuwe SIM-kaart wordt toegang tot Audi connect diensten al bij aanschaf van de auto verleend, en is die in combinatie met MMI Navigatie plus zelfs inbegrepen voor een periode van drie jaar. Daarna kunnen gebruikers de toegang tegen betaling verlengen via de Audi webshop op shop.audi.nl.

De Audi connect SIM wordt gebruikt in alle nieuwe Audi-modellen die beschikken over de tweede generatie van het modulaire infotainmentplatform. Dat zijn momenteel de vernieuwde Audi A3, de A4, de nieuwe A5, de Audi Q2 en de Q7.

De service is het eerste resultaat van de samenwerking tussen Audi en de Ierse onderneming Cubic Telecom, een toonaangevende leverancier van naadloze wereldwijde connectiviteitsoplossingen.

 

De Audi connect SIM – grenzeloos online.

Recent Content