DE 10 MEEST WAARDEVASTE ELEKTRISCHE AUTO’S


Het is nog heel moeilijk om de afschrijving van elektrische auto’s vast te stellen. Dit komt natuurlijk deels vanwege de relatief nieuwe techniek. Maar het feit dat elektrische auto’s op snel tempo betere accu’s krijgen, zorgt er ook voor dat een model al snel verouderd. WhatCar?, een Britse consumenten site, zocht uit welke modellen de meest waardevaste zijn. DE 10 MEEST WAARDEVASTE ELEKTRISCHE AUTO’S.

STIJGING ACTIERADIUS ZORGT VOOR WAARDEDALING

Het Britse onderzoeksbureau CAP houdt zich in Groot-Brittannië onder andere bezig met de afschrijving van nieuwe auto’s. Zij stellen vast dat de stijgende actieradius van nieuwe elektrische auto’s zorgt voor een waardedaling bij de oudere modellen. De experts van CAP gaven hun bevindingen door aan de krant Daily Mail. Die maakten op basis van deze data een lijst met de meest waardevaste elektrische auto’s. Opmerkelijk is wel dat, ondanks hun sterke waardedaling, elektrische auto’s nog steeds minder afschrijven dan hun gelijken die rijden op benzine of diesel.

ELEKTRISCH DOET HET BETER

CAP stelt dat bepaalde benzine- en dieselauto’s maar liefst 50 tot 60 procent van hun waarde verliezen in de eerste 24 maanden. Het grootste gedeelte daarvan is in het eerste jaar. Vanwege hun relatief lage kilometerprijs, beperkte slijtage en kleiner aantal storingsgevoelige onderdelen, doen elektrische wagens het een stuk beter. Je kunt er niet helemaal vanuit gaan dat de Britse resultaten ook gelden voor auto’s verkocht in Nederland.  Maar het geeft wel een goede indicatie over de waardevastheid. In Nederland is iedereen erg voorzichtig in het doen van uitspraken over de restwaarde van auto’s. Het is iets waar zelfs consumentenorganisaties zoals de ANWB niet aan durven beginnen.

DE TOP 10

De Tesla Model 3 ontbreekt helaas nog op de lijst, aangezien deze nog niet lang genoeg verkocht wordt. Ook voor de Kia e-Niro en de Hyundai Kona is dit aan de orde. Desondanks raadt CAP aan om de lijst goed te bekijken wanneer je een elektrische auto wil aanschaffen. Dit omdat er bij de meeste fabrikanten pas over twee jaar compleet nieuwe modellen aankomen.

De 10 meest waardevaste elektrische auto’s:

  1. Jaguar I-Pace: waardeverlies na 2 jaar of 30.000 kilometer: 25,4%
  2. Volkswagen e-Golf: waardeverlies na 2 jaar of 30.000 kilometer: 33,7%
  3. Tesla Model X: waardeverlies na 2 jaar of 30.000 kilometer: 35,4%
  4. Nissan Leaf: waardeverlies na 2 jaar of 30.000 kilometer: 35,5%
  5. Hyundai Ioniq EV: waardeverlies na 2 jaar of 30.000 kilometer: 38,3 procent
  6. Tesla Model S: waardeverlies na 2 jaar of 30.000 kilometer: 39,2 procent
  7. Smart EQ Fortwo: waardeverlies na 2 jaar of 30.000 kilometer: 40.3 procent
  8. Smart EQ Forfour: waardeverlies na 2 jaar of 30.000 kilometer: 43,2 procent
  9. Smart EQ Fortwo Cabrio: waardeverlies na 2 jaar of 30.000 kilometer: 43,3 procent
  10. BMW i3: waardeverlies na 2 jaar of 30.000 kilometer: 47.1 procent
De 10 meest waardevaste elektrische auto's - BMW i3

Bron: elektrischeauto.nl

DE 10 MEEST WAARDEVASTE ELEKTRISCHE AUTO’S.

Recent Content