DAIMLER & BYD PRESENTEREN DENZA’S CONCEPT X


De inspanningen van de Chinese joint venture van Daimler en BYD begint eindelijk haar vruchten af te werpen. De productie van de Concept X van Denza moet namelijk al volgend jaar van start gaan. De auto zal dan leverbaar zijn met een volledige elektrische en een plug-in hybride aandrijving. DAIMLER & BYD PRESENTEREN DENZA’S CONCEPT X.

De Denza Concept X is vooral bedoeld voor de Chinese markt. De naam Denza is al in 2010 als automerk geregistreerd door Shenzhen BYD Daimler New Technology Co, de Chinese joint venture van Daimler en BYD. De merknaam was toen al bedoeld voor auto’s met een alternatieve aandrijving. Het eerste concrete resultaat van de samenwerking tussen Daimler en BYD was te zien in juni, toen men in Shenzhen-Hong Kong-Macao een van de eerste prototypes van de Denza Concept X liet zien.

BEGIN 2020 OP DE MARKT

Inmiddels is bekend dat het de bedoeling is dat de Concept X van Denza begin 2020 op de Chinese markt moet komen. Het is een 7-persoons SUV welke zoals gezegd met twee verschillende aandrijflijnen leverbaar zal zijn. De volledig elektrische versie heeft een actieradius van 500 kilometer. Voorts is bekend dat hij binnen vijf seconden van 0 naar 100 km/uur kan sprinten. Meer specificaties van de Denza Concept X zijn er niet bekend, ook niet van de variant met een plug-in hybride aandrijving.

BESTE VAN TWEE WERELDEN

De Denza Concept X moet de hoogstaande voertuigtechniek en veiligheidssystemen van Daimler combineren met de accutechnologie van BYD. We mogen in ieder geval aannemen dat de accu’s door BYD worden aangeleverd. BYD is een van de grootste Chinese automerken en in wereldwijd opzicht ook nog eens een van de grootste producenten van elektrische auto’s.

STYLED BY MERCEDES-BENZ

Aan het ontwerp van de Concept X kunnen we duidelijk de invloed van de designers van Mercedes-Benz herkennen.  Dat wordt ook bevestigd door het „Styled by Mercedes-Benz“ embleem op de auto. Het is een elegant en modern ontwerp dat wel eens een hele grote concurrent van de in China erg gewilde NIO ES8 SUV zou kunnen worden. Volgens de woordvoerder van Denza wordt 90 % van de elementen van de conceptcar ook in de definitieve productieversie verwerkt.

Bron: elektrischeauto.nl

DAIMLER & BYD PRESENTEREN DENZA’S CONCEPT X.

Recent Content