Daihatsu trekt zich terug uit Europa


Het gaat bij ons al een tijdje niet zo lekker met Daihatsu en het merk is voornemens om eind volgend jaar alle verkoopactiviteiten in Europa beëindigen. Daihatsu trekt zich terug uit Europa.

Dit bericht is nog niet door de Nederlandse, maar al wel door de Duitse en Belgische importeur bevestigd. Het komt voor de dealers als een enorme verrassing. Wat de gevolgen zullen zijn is nog onduidelijk, maar waarschijnlijk worden de huidige dealers erkend reparateur om op die manier de onderdelenvoorziening en de aftersales in stand te houden. In Nederland heeft Daihatsu 85 salesoutlets en 10 erkend reparateurs.

In 2009 vonden 4.618 Daihatsu’s in ons land een eigenaar, maar vorig jaar bleef de teller steken op 2.029 exemplaren. Er rijden in Nederland ongeveer 106 duizend Daihatsu’s rond. (via: automotive online)

UPDATE: Daithatsu Nederland heeft een persbericht verspreid. Hierin lezen we:

Daihatsu Motor Company heeft besloten om in 2013 de verkoop van auto’s in Europa te staken. De toenemende concurrentie op de Europese markt, de hoge ontwikkelkosten van nieuwe modellen en de aanhoudende dure Japanse Yen liggen hier aan ten grondslag. De levering van onderdelen en de service- en andere after-sales-activiteiten zullen gewoon worden voortgezet. In de landen buiten Europa waar Daihatsu nu actief is, zal de autoverkoop onveranderd worden voortgezet.

UPDATE januari 2012: De Louwman Groep gaat per 1 februari 2013 de aftersales-activiteiten van Daihatsu verzorgen. Louwman gaat hiervoor een nieuwe onderneming oprichten en alle Daihatsu-dealers krijgen een nieuw aftersales-contract aangeboden.

bron

Daihatsu trekt zich terug uit Europa.

Recent Content