Daihatsu recyclet met Kopen Concept


OK, Daihatsu, jullie willen graag een nieuwe Copen maken, dat hadden we met het D-R Concept al wel door. Dus hup, aan de slag met jullie laatste concept, de Kopen. Daihatsu recyclet met Kopen Concept.

Het is iets minder dan 10 jaar geleden dat Daihatsu de kleine, aparte, maar vooral dure Copen op de markt bracht. Enkele jaren geleden was het gedaan met de pret, en een eventuele nieuwe Copen zal je moeten importeren, want Toyota’s dochtermerk heeft het bijltje er in Europa helemaal bij neergegooid.

Desalniettemin blijft de Copen een lekker apart cultwagentje, dus een vervolg hierop zouden we in het kader van de diversiteit alleen maar toejuichen. De vraag is alleen of Daihatsu al aanstalten gaat maken, of het voorlopig bij conceptspul houdt.

In Tokyo presenteert het met de Kopen zijn laatste visie op een tweezits kei-cabrio. Het wagentje meet slechts 3.395 mm, en onder de kap ligt een drukgevulde 660 cc driepitter die is gekoppeld aan een CVT-bak. Het dakje is van het type hardtop. Als je met je ogen knijpt zie je aan de voorzijde bovendien GT86-invloeden.

bron

 

Daihatsu recyclet met Kopen Concept.

Recent Content