Daihatsu doet raar: concepten in Tokyo


Daihatsu’s productieauto’s zijn net zo interessant als een lege fles melk, en aangezien ze op de Tokyo Motor Show toch wel een beetje publiek willen trekken hebben ze maar wat rare conceptcars meegenomen. Daihatsu doet raar: concepten in Tokyo.

Waar ligt de nadruk op, denk je? Juist: klein en zuinig. Maar dan wel in zo vreemd mogelijke vormen. De normaalste van het stel is wel de e:S, een iQ-achtig kleintje met een benzine driecilinder van 660 cc. Dit propje moet dankzij een gewicht van 700 kg en start-stoptechnologie een verbruik van rond de 1 op 30 kunnen halen.

Een beetje apart wordt het met de Deca Deca. Deze koel/vriescombinatie heeft een lage vloer en dunne wegklapstoeltjes, zodat je er zo’n beetje alles in kwijt kunt wat je maar wilt.

En dan de Basket. Ja, de Basket, een Méhari-achtige bizarromobiel voor mensen die snelheid, comfort of veiligheid echt helemaal niets kan schelen. Of natuurlijk voor iemand die wel houdt van behoorlijk rare karretjes. Zet maar voor de deur dus, lachen man.

Bron

Daihatsu doet raar: concepten in Tokyo.

Recent Content