Dag 3 serie Coupé, welkom 4 serie Coupé!


Na de komst van de 3 serie sedan en Touring kwamen er al snel geruchten dat BMW het over een andere boeg ging gooien wat betreft de coupé versie. Nu is het dan eindelijk officieel en presenteert BMW de 4 serie Coupé. Dag 3 serie Coupé, welkom 4 serie Coupé!

Dynamisch en exclusief

BMW positioneert de 4 serie een tikkeltje hoger dan de 3 serie. De 4 serie Coupé onderscheidt zich met een meer op dynamiek ingesteld onderstel en een exclusievere uitstraling. Om dat extra te onderstrepen is de koets langer, breder en lager dan de huidige 3 serie coupé. De achterste wielkasten zijn uitgeklopt voor een wat sportiever voorkomen en vormen het breedste punt van de auto. Samen met de verbrede spoorbreedte zorgt dit voor een sportiever en indrukwekkender voorkomen. Achter de voorste wielen bevinden zich aan de zijkant zogenaamde “Air Breathers”. Dit oogt niet alleen high tech, het heeft volgens BMW ook effect op de luchtweerstand van de auto.

Lager en scherper

Onderhuids is de 4 serie Coupé aangepakt wat betreft het dynamische gedeelte. Zo is het zwaartepunt van de auto ten opzichte van de oude 3 coupé verlaagd, wat resulteert in het laagste zwaartepunt (500 mm) in een BMW op dit moment. Verder is de gewichtsverdeling aangepast wat resulteert in een perfecte balans van 50:50. De besturing is aangescherpt voor een nóg beter stuurgevoel.

Twee aparte zittingen achterin

Het interieur is voorin gelijk aan dat van de 3 serie sedan en touring. Een chique maar toch sportief dashboard staat geheel tot dienst van de bestuurder en is opgebouwd uit meer zeer fraaie materialen. Wie een goed gevulde portefeuille wilt legen bij de BMW dealer kan het interieur extra aankleden met verschillende soorten leder en een uitgebreid infotainmentsysteem, het zogenaamde BMW ConnectedDrive. Op de achterbank heeft BMW gekozen voor twee aparte zittingen en de achterbankleuning kan worden neergeklapt in de verhoudingen 40:20:40.

Twee viercilinders, één zescilinder. Allen met turbo

Op motorisch gebied is de keuze niet breed. De instapper betreft voorlopig de 428i viercilinder turbomotor die een vermogen levert van 245 pk. Daarboven bevindt zich de enige zescilinder motor in de vorm van een 435i met de inmiddels bekende 306 pk sterke turbogeblazen 3.0 liter motor. Voor de dieselaars komt de 420D naar ons land. Deze heeft een 2.0 dieselmotor aan boord die een vermogen levert van 184 pk een maximum koppel afgeeft van 380 Nm. Alle versies zijn standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Optioneel kunnen zij uitgerust worden met een achttraps automatische transmissie van ZF en ook vierwielaandrijving – Xdrive – behoort tot de mogelijkheden.

Modern, Sport en Luxury

Qua uitrusting kan er gekozen worden voor de bekende uitvoeringen, Lines, die BMW gebruikt. De instapuitvoering betreft de Modern Line die wordt opgevolgd door de Sport Line en Luxury Line. De 4 serie Coupé zal leverbaar worden met allerhande gadgets zoals een actieve cruise control met stop&go functie waarmee filerijden en een “overbelaste” rechtervoet tot het verleden hoort. Ook actieve voetgangersbescherming behoort tot de mogelijkheden in de vorm van een camera die voetgangers registreert en – waar nodig – de auto zelfstandig tot stilstand laat komen.

Medio september in Nederland

De BMW 4 serie Coupé is voor het eerste te bewonderen op de IAA in Frankfurt aankomende september. Tegen die tijd wordt de auto ook bij de Nederlandse dealers verwacht. Prijzen zijn nog niet bekend.

Dag 3 serie Coupé, welkom 4 serie Coupé!

Recent Content