Dacia wil mogelijk een sportwagen bouwen


In de laatste jaren is Dacia met de Sandero en de Lodgy eigenlijk alleen maar de hoogte in gegaan. De gewone man (Henk, van Ingrid) die van stevig hoeken houdt heeft bij deRoemenen geen keuze voor een sportief model. Maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen. Dacia wil mogelijk een sportwagen bouwen.

Dacia-topman Thierry Sybord ziet het wel zitten. Volgens hem is een sportieve tweezitter dé droomauto om aan de line-up van Dacia toe te voegen. Een non-premium scheurijzer zonder pretenties, maar met een flinke dosis rijplezier in z’n donder. De vraag of Dacia hiermee op de Renault/Alpine/Caterham bandwagon springt dient zich dan ook meteen aan. Deze partijen willen immers sportwagens-om-te-kwijlen op de weg zetten. Sybord draait dit idee echter meteen al de nek om door te stellen dat het Alpine-platform veel te duur wordt. Ergens wel logisch, als je Dacia als budgetmerk wil blijven positioneren.

Een sportwagen van Dacia zou volgens hem gebaseerd kunnen worden op de Logan, en Sybord trekt meteen de vergelijking met de Mazda MX-5. Of de auto voor- of achterwielaandrijving moet krijgen beantwoord hij niet. Maar toch, een MX-5-achtige voor minder geld, waarom ook niet? (via autoexpress)

bron

Dacia wil mogelijk een sportwagen bouwen.

Recent Content