DACIA OP HET AUTOSALON 2017


Dacia neemt naar het autosalon van Brussel 2017 een zo goed als compleet vernieuwde line-up mee. Al klinkt dat extremer dan het is, want het gaat steeds om subtiele aanpassingen van bestaande modellen. Toch vallen er daardoor serieus wat nieuwigheden te rapen op de stand van de Roemeense constructeur. DACIA OP HET AUTOSALON 2017.

Moederbedrijf Renault mag dan wel verkooptopper in België zijn, het belang van Dacia in onze contreien mag je niet onderschatten. Al zeker niet door het interessant prijskaartje dat er vaak aan vast hangt. En met een opgefriste line-up kan het wel eens druk worden op de stand in Paleis 5.

Zo staan de Logan en Sandero er met hun faceliftsnuit te pronken en verschuilen ze onderin een nieuw instaptorretje. Die SCe 75 is 1-liter groot, telt drie cilinders en doet het net zoals zijn voorganger (de 1.2 viercilinder) zonder turbo. Een blok dat je niet zal terugvinden in de Duster. Wel krijgt die budget-SUV eindelijk de EDC-automaat met dubbele koppeling voorin van Renault.

De onveranderde Lodgy en Dokker maken de stand af. Die laatste zal er trouwens ook staan als Van. Want het is tenslotte ook het salon van de lichte bedrijfswagens.

DACIA OP HET AUTOSALON 2017.

Recent Content