Cupster Concept is een Seat Ibiza Cupra Cabrio


Cabrio’s, die maakt Seat momenteel (nog) niet, maar dit 180 pk sterke concept brengt daar verandering in. Cupster Concept is een Seat Ibiza Cupra Cabrio.

Voor het jaarlijkse GTI-treffen aan de Wörthersee draagt ook Seat weer zijn steentje bij: vorig jaar kwamen de Spanjaarden met de 330 pk sterke Leon Cup Racer op de proppen, voor deze editie houden ze het iets bescheidener qua vermogen, maar gaat het dak er wel af: aanschouw de Seat Cupster Concept, een sportieve open Ibiza-tweezitter die is gemaakt ter gelegenheid van 30 jaar Ibiza-productie.

In tegenstelling tot een standaard-cabrio is de decoupeerzaag hier een stuk lager en rechter in de carrosserie gezet, met als gevolg een laag voorruitje, en nog veel lagere zijramen. Waar de carrosserie aan de achterkant omhoogkomt blijft de ‘snijlijn’ gewoon horizontaal. Dit geeft de illusie van een veel langere koets dan hij in werkelijkheid is.

Of het een voorbode is van de eerste moderne dakloze Seat? Daar mag je over speculeren, maar voor nu is het gewoon een aardig concept voor een fanboymeeting.

 

Cupster Concept is een Seat Ibiza Cupra Cabrio.

Recent Content