Crashtest Hyundai Santa Fe


Hoe veilig zijn de hedendaagse auto’s? De tests van de daartoe officieel aangewezen instantie EuroNCAP zijn recentelijk aangescherpt. In ieder nummer kijkt AutovoorU hoe een recent uitgebracht model het er vanaf brengt. In deze editie Hyundai’s grote SUV Santa Fe. Crashtest Hyundai Santa Fe.

De Santa Fe is door EuroNCAP uitgeroepen tot de veiligste auto in zijn klasse.
Het compleet nieuwe topmodel uit de stallen van Hyundai behaalde de maximale score van maar liefst 96% voor de bescherming van volwassen inzittenden. Een score die vergelijkbaar is met die van de veel duurdere Mercedes-Benz ML.

De Santa Fe blijkt echter een stuk veiliger wat betreft twee kwetsbare groepen zoals kinderen en voetgangers. Hij behaalde een score van 86% voor de bescherming van kinderen. Hiermee is de Santa Fe in goed gezelschap van de gloednieuwe Range Rover, wederom een duurder model, die een eveneens goede maar toch lagere score noteerde van 84%.

Waar de Santa Fe bijzonder in uitblinkt, is zijn voetgangersbescherming. Bij een aanrijding klapt de motorkap aan de achterzijde een stukje omhoog. Op deze manier wordt de klap van het hoofd beter opgevangen en de kans op een eventuele confrontatie met de voorruit verkleind. Ook zal de persoon minder snel in aanraking komen met harde onderdelen van het motorblok. Een score van 71% is in deze klasse bijzonder goed. Vanwege hun hoge neus, staan SUV’s te boek als modellen die bijzonder veel letsel kunnen aanrichten bij een frontale aanrijding met een voetganger. Hyundai toont aan dat met de juiste constructie dit gevaar kan worden gereduceerd.

Ook actieve veiligheidssystemen als ESP, een vergeten gordel signaal en bijvoorbeeld een snelheidswaarschuwing, worden beoordeeld door EuroNCAP. De Hyundai Santa Fe heeft deze systemen aan boord en behaalt hiermee wederom een hoge score van 86%.

 

Crashtest Hyundai Santa Fe.

 

 

Recent Content