CONTINENTAL LANCEERT WINTERCONTACT TS850 P


Continental vernieuwt dit jaar het gamma winterbanden. Ze beginnen met de Continental WinterContact TS850 P en breiden gaandeweg het vernieuwde gamma uit tot 80 variaties (zowel in maat als in toepassing verschillend, van kleine personenwagen tot SUV) in 2016. CONTINENTAL LANCEERT WINTERCONTACT TS850 P.

Het gaat niet zomaar om een nieuwe naam op hetzelfde rubber. Continental ontwikkelde de band zodat de grip met 10 procent verbeterde tegenover de TS830 die ze nu in het gamma hebben zitten. Daarvoor bedachten ze de band met extra groefjes en meer lamellen en kozen ze voor een asymmetrische vorm, waarbij de buitenzijde van het loopvlak de band genoeglijker over sneeuw laat lopen, terwijl de binnenzijde van datzelfde vlak beter omkan met regenachtige omstandigheden.

Daardoor verloopt het rijden niet alleen beter, ook het remmen op sneeuw en ijs verbetert. De soepele wand van de band vermindert het energieverlies bij druk.

De band wordt in Centraal-Europa gecommercialiseerd, voor het Hoge Noorden zijn er bandentypes die beter op de altijd geldende winterse omstandigheden zijn afgestemd. Wacht nog even vooraleer je naar de dealer loopt, volgens Continental is de winter bijna voorbij – wij hopen zelf op nog wat sneeuw in februari of maart – en zal de band pas in april bij de bandenboer te vinden zijn. Dat wil zeggen dat je de band komend najaar aan je shortlist mag toevoegen bij het kiezen van nieuw winterschoeisel. Eind september publiceren we nog een impressie over deze band.

Bron

CONTINENTAL LANCEERT WINTERCONTACT TS850 P

Recent Content